Grillipizza 00-jauhoista
Ystävämme Peggy teki pizzan grillissä. Maku on kohdillaan, eikä tähän tarvitse edes erikseen kastiketta!
Valmistusaineet
Pohja:
- 320 g Hungry Chef pizzajauhoja
- 1/2 tl kuivahiivaa
- 1/2 tl suolaa
- 2 dl vettä
- 2 rkl Borges oliiviöljyä
Täyte:
- Täyte
- 360 g Lagom kanan rintafile tomaattikastikkeessa
- 1 prk Dole ananaspaloja
- 1 kpl punasipuli
- 200 g juustoraastetta
- basilikan versoja / syötäviä kukkasia
- mustapippuria
Valmistusohje
- Mittaa jauhot, suola ja kuivahiiva kulhoon.
- Lisää + 42 asteinen vesi ja oliiviöljy jauhoseokseen. Vaivaa taikinaa noin 5 minuuttia.
- Kohota taikinaa vedottomassa paikassa liinan alla noin 30 minuuttia.
- Valmistele täytteet taihinan kohoamisen aikana.
- Laita kanan rintafileet sekä tomaattikastike kulhoon. Pienennä fileitä hieman haarukalla, mausta mustapippurilla ja sekoita.
- Kuori ja viipaloi punasipuli.
- Aseta pizzakivi grilliin. Kuumenna grilli noin 270 asteeseen.
- Muotoile taikina käsin ohueksi pizzakiven muotoon, jauhoja apuna käyttäen.
- Nosta pizzataikina kivelle. Paista grillissä molemmin puolin, kunnes saa väriä.
- Lisää täytteet pizzan päälle (valuta ananaksista mehu pois ja käytä se esimerkiksi salaatinkastikkeessa) ja jatka grillamista kuvun alla, kunnes juusto on sulanut.
Nauti grillipizza hyvässä seurassa hyvän juoman kera!
Kaikki muu paitsi grillaus on turhaa!