Päärynä-vuohenjuustopannupizza ilmakuivatulla kinkulla
Tuhtiin chicagolaistyyliseen pizzapohjaan ei aina ole pakko lisätä tomaattikastiketta. Päällystä pohja reilulla vuohenjuustokerroksella ja lisää päälle päärynää raikkautta tuomaan. Viimeistele herkku ilmakuivatulla kinkulla ja pinjansiemenillä.
Maailman paras pizzapohja syntyy tietenkin Hungry Chefin 00-pizzajauholla. Katso ohje pizzapohjan tekemiseen.
Valmistusaika: 20 min + 6-12 h nostatus + 30 min paisto
- ei sisällä pähkinää
- kananmunaton
- laktoositon
- soijaton
- Pääruoat
Valmistusaineet
- 375 g Hungry Chef Pizzajauhoja
- 1 tl sokeria
- 2 tl kuivahiivaa
- 2½ dl 43-45 asteista vettä
- 1 dl Borges oliiviöljyä
- 1 tl suolaa
- 200 g vuohenjuustoa
- 1 päärynä
- 20 g pinjansiemeniä
- 90 g ilmakuivattua kinkkua
Valmistusohje
- Liuota sokeri ja hiiva lämpimään veteen ja anna seistä kymmenen minuuttia, kunnes hiiva alkaa vaahdota.
- Sekoita hiivaseokseen jauhot, öljy ja suola joko käsin tai yleiskoneella. Tarkoituksena on sekoittaa aineet yhteen, mutta ei muodostaa sitkoa, eli sekoittaa ripeästi ainekset sekaisin. Taikinan on tarkoitus jäädä tarttuvaksi.
- Kasaa taikina yhteen möykkyyn ja siirrä voideltuun vuokaan. Pyörittele taikina vuoassa niin, että se saa rasvaa pintaansa ja anna nousta joko huoneenlämmössä kaksinkertaiseksi eli noin 6 tuntia tai jääkaapissa yön yli.
- Lämmitä uuni 225 asteeseen.
- Painele taikinasta ilmat ja sen jälkeen painele se kahteen n. 20 cm kokoiseen pizzavuokaan. Murusta päälle ensin reilusti vuohenjuustoa, sitten kuorittu ja viipaloitu päärynä, pinjansiemeniä ja lopuksi revittyä ilmakuivattua kinkkua.
- Paista pizzakiven päällä 225 asteisessa uunissa, alatasolla noin 30 minuuttia. Jos täytteet alkavat tummua liikaa peitä pizza foliolla.