Menestystarinoita ja suomalaisia brändejä

Lejos on suomalainen perheyritys, joka on jo yli 100 vuoden ajan tuonut maapallon parhaita brändejä kaikkien suomalaisten ulottuville. Myymme, markkinoimme ja tuomme maahan raikkaita juomia ja herkullista syötävää. Olemme myös yksi Suomen parhaista työpaikoista, toteuttaen edelleen yhtiön perustajien alkuperäistä missiota: tuomme sitä jotain parempaa elämän eri hetkiin.

Vahvan kasvumme takana ovat parhaat brändit ja ihmisiä kiinnostavat tuotteet

Nykyään Lejos on vahvasti kasvava elintarvikkeiden myynti-, markkinointi- ja maahantuontiyritys. Tuomme maahan Suomessa tunnetuksi tekemiämme brändejä, mutta panostamme yhä enemmän myös omien, suomalaisille kuluttajille suunnattujen tuotemerkkiemme kehittelyyn ja markkinointiin. Meillä tärkeään on saada suomalaisille juuri sitä, mitä suomalaiset voisivat seuraavaksi kaivata.

NOCCO, Vitamin Well, Sun-Maid, Sunsweet, Van Houten, Kitchen Joy, Dole... Lejoksen brändiportfolio on täynnä suomalaisten suosikkituotteita. Olemme lisäksi tuoneet markkinoille aivan uudenlaisia tuotteita omien brändiemme alla. Lagom ja Hungry Chef - tuotteet on kaikki suunniteltu suomalaisten kuluttajien tarpeet - ei tuotantolinjat, edellä.

Tuotteet

Olemme vastuullinen toimija

Täysin suomalaisena perheyrityksenä kannamme vastuuta niin ihmisistä kuin ympäristöstä. Haluamme toimia yhteistyössä sellaisten yritysten kanssa, jotka jakavat samat arvot meidän kanssamme ja omaavat tarvittavat laatu- ja ympäristösertifikaatit.

Vaikka tuotteemme tulevat pääosin ulkomailta, pyrimme mahdollisimman kestävään kuljetusketjuun. Emme tietenkään ole valmiita vastuullisuusasioissa, mutta yksi askel oikeaan suuntaan on WWF Green Office sertifikaatti, jonka olemme saaneet vuodelle 2020.

Lejoksen tuotteita ostamalla tuet suomalaista työtä ja yhteiskuntaa, tuotteiden alkuperämaasta riippumatta. Sillä kuten muissakin elintarvikkeissa, suurin osa tuotteen loppuhinnasta koostuu suomalaisesta työstä ja palvelusta. Tästä syystä kuulumme Suomalaisen Työn Liittoon.

100-vuotta suomalaista työtä - tutustu alla yrityksemme historiaan

Alla tarjoamme pintaraapaisua yrityksemme värikkääseen menneisyyteen.

Lue myös Helsingin Sanomien artikkeli Lejoksesta ja yrityksen historiasta

HS 8.5.2019

2000-luku: vahvaa kasvua innovaatioilla

2000-2010 -luvuilla Lejos on tuonut Suomeen runsaasti uusia tuotemerkkejä, joista esim. Kitchen Joy thai kuutio -pakasteateriat ovat tänään markkinajohtajia.

Lejos on kasvanut vahvasti yhdessä uusien tuotemerkkien kanssa. Olemme onnistuneet tuomaan markkinoille kuluttajia kiinnostavia tuotteita ja rakentaneet niistä huikeita kasvutarinoita. Kuluttajien vahvoiksi suosikkimerkeiksi nousseita tuotemerkkejä ovat mm. Vitamin Well - hyvinvointijuomat, NOCCO -energiajuomat, Barebells-proteiiniherkut, Ella's Kitchen -lastenruoat ja Jack Link's -kuivalihat.

70- & 80-luku: kasvun vuosikymmenet

Lejos Oyn jatkaessa kasvuaan yhtiön toiminta laajeni eri alueille.

Suomen vanhimman edelleen toimivan äänitysstudion Finnvoxin perustivat Lejoksen omistajat Kurt ja Kai Juuranto vuonna 1965. Juurannot omistivat studion aina 1980-luvun lopulle asti.

1962: Sun-Maid valloittaa kotimaan markkinat

Kalifornialaiset Sun-Maid-rusinat ovat tunnettuja poikkeuksellisen hyvästä maustaan. Vuonna 1962 niitä sai myös Suomesta.

1200 rusinaviljelijän omistama Sun-Maid Growers of California on osuuskunta, jonka tunnetuin tuote on punaisesta, ikonisesta askistaan tunnetut perinteiset rusinat. Lejos toi tuotteet Suomeen 60-luvun alussa ja täällä niihin ihastuttiin heti.

Sun-Maid -tuotteet

1936: 26 miljoonaa kiloa kahvia

Sodan jälkeen raakakahvi oli yksi Lejoksen suurimmista myyntituotteista. Vuonna 1936 toimme Brasiliasta jopa 26 miljoonaa kiloa kahvia Suomeen – huikea määrä pienen maan isoon tarpeeseen.

1934: Sunsweetin luumut Suomeen

Kun Lejos toi Suomeen Sunsweetin luumut, ihmiset hurmaantuivat herkusta, joka auttaa myös vatsan hyvinvoinnissa. Nykyisin nimi Sunsweet on luumujen laadun tae ja hyvän maun varmistaja.

Sunsweet tuotteet

1921: toiminta alkaa. Erik Juuranto keksi alkaa tuoda Suomeen Van Houtenin kaakaota 1921

Merentakaista kauppaa harjoittava Oy Flinkenberg & Leonhard Ab aloitti toimintansa vuonna 1921. Perustajiensa mukaan nimetyn yhtiön ensimmäinen konttori sijaitsi Helsingissä, osoitteessa Heikinkatu 15 (nykyinen Mannerheimintie 9). Talvisodan jälkeen yhtiön monivuotinen osakas, siirtomaatavaraosaston johtaja Erik Juuranto sopi Paul Leonhardin kanssa yrityksen siirtymisestä Juurantojen haltuun ja samalla nimi muutettiin Lejos Oy:ksi.

Erik Juuranto kehitti yritystä tinkimättömällä työllään, poikkeuksellisella energiallaan ja humaanilla otteellaan lähes 40 vuoden ajan. Bisnestä tehdessään hänen kantavimpana ohjenuoranaan oli sanonta: ”Labor Omnia Vincit Improbus” eli ahkera työnteko johtaa menestykseen.

Jatkuva kehitys ja ahkeruus ovat edelleen olennaisia osia Lejoksen toimintaa. Kilpailukykyisen ja kannattavan toiminnan varmistamiseksi yhtiö etsii jatkuvasti uusia yhteistyökumppaneita ja mahdollisuuksia entistä asiakas- ja kuluttajalähtöisempien ratkaisujen löytämiseksi.

Van Houten -kaakao

Viimeisimpiä uutisia:

Ilmoita kun tuotetta on taas saatavilla Tuote on tilapäisesti päässyt loppumaan varastostamme. Jättämällä meille sähköpostisi, ilmoitamme teille heti kun tuotetta on jälleen saatavilla.