Chorizopizza
Yksinkertainen on kaunista! Tämä sopivasti kipakka chorizopizza saa sen viimeisen silauksen ennen tarjoilua päälle valutettavasta hunajasta. Taivaallista!
Haastava
6
annosta
Valmistusaineet
Pizzapohja:
- 1 kg Hungry Chef Nascosto Pizzajauho 00
- 620 g kylmää vettä
- 20 g Borges Classic oliiviöljyä
- 15 g suolaa
- 3 g tuorehiivaa
Täytteeksi:
- 300 g chorizo-makkaraa viipaleina
- 2 prk Hungry Chef Diavola Pizzakastiketta
- 200 g juustoraastetta
- 2 mozzarellaa
- juoksevaa hunajaa
Valmistusohje
Aloita pizzataikinan teolla 3 päivää ennen pizzanpaistoa.
- Kaada kulhoon puolet vedestä ja sekoita siihen hiiva.
- Lisää kolmannes jauhoista, sekoita velliksi ja anna muhia 20min.
- Lisää pikkuhiljaa jauhoja sekä loppu vesi.
- Lisää suola ja lopuksi öljy ja vaivaa taikinaa noin 10 min.
- Laita taikina kevyesti öljyttyyn kulhoon, kelmu ympäri ja anna kohota pöydällä yön yli.
- Siirrä aamulla kylmään kahdeksi vuorokaudeksi.
- Kun alat paistamaan pizzoja, nosta taikina kylmästä 4 h aikaisemmin, jaa taikina kuudeksi saman kokoiseksi palaksi ja pyöritä ne palloiksi.
- Laita pallot öljyttyyn astiaan kohoamaan ja kelmu päälle ettei taikinaan muodostu kuorta.
Kuumenna pizzakivi 400 asteeseen. Valmista pizzat:
- Revi mozzarella palasiksi ja laita siivilään valumaan.
- Nosta kohonnut pizzataikinapallo hyvin jauhotetulle pöydälle ja muovaa mieleiseksi.
- Levitä pizzakastike ja sen päälle juustoraaste.
- Lisää makkarat ja lopuksi mozzarellan paloja.
- Paista pizza kypsäksi pizzauunissa noin 2-3 min.
- Valuta kypsän pizzan päälle hunajaa.