Chorizopizza

Yksinkertainen on kaunista! Tämä sopivasti kipakka chorizopizza saa sen viimeisen silauksen ennen tarjoilua päälle valutettavasta hunajasta. Taivaallista!

Haastava 6 annosta

Valmistusaineet

Pizzapohja:

Täytteeksi:

Valmistusohje

Aloita pizzataikinan teolla 3 päivää ennen pizzanpaistoa.

  1. Kaada kulhoon puolet vedestä ja sekoita siihen hiiva.
  2. Lisää kolmannes jauhoista, sekoita velliksi ja anna muhia 20min.
  3. Lisää pikkuhiljaa jauhoja sekä loppu vesi.
  4. Lisää suola ja lopuksi öljy ja vaivaa taikinaa noin 10 min.
  5. Laita taikina kevyesti öljyttyyn kulhoon, kelmu ympäri ja anna kohota pöydällä yön yli.
  6. Siirrä aamulla kylmään kahdeksi vuorokaudeksi.
  7. Kun alat paistamaan pizzoja, nosta taikina kylmästä 4 h aikaisemmin, jaa taikina kuudeksi saman kokoiseksi palaksi ja pyöritä ne palloiksi.
  8. Laita pallot öljyttyyn astiaan kohoamaan ja kelmu päälle ettei taikinaan muodostu kuorta.

Kuumenna pizzakivi 400 asteeseen. Valmista pizzat:

  1. Revi mozzarella palasiksi ja laita siivilään valumaan.
  2. Nosta kohonnut pizzataikinapallo hyvin jauhotetulle pöydälle ja muovaa mieleiseksi.
  3. Levitä pizzakastike ja sen päälle juustoraaste.
  4. Lisää makkarat ja lopuksi mozzarellan paloja.
  5. Paista pizza kypsäksi pizzauunissa noin 2-3 min.
  6. Valuta kypsän pizzan päälle hunajaa.