Hungry Chefin retro grillipizza Peggyn tapaan
Kuka määrää, saako pizzaan laittaa ananasta vai ei? Ei kukaan! Tee kuten Peggy ja lisää vielä persikkaa kaveriksi! Kesän (ja muidenkin vuodenaikojen) paras pizza paistetaan grillissä!
60
min
Keskitaso
4
annosta
Valmistusaineet
Pohja:
- 5 dl Hungry Chef Pizzajauhoja
- 0,75 tl kuivahiivaa
- 1 tl suolaa
- 2,5 dl vettä
- 2 rkl Borges Extra-Virgin oliiviöljyä
Täytteet:
- 1 plo / 260 g Hungry Chef Pizzakastiketta
- 1 tlk Säilykepersikoita viipaleina
- 1 prk Dole ananaspaloja
- 2 prk Tonnikalapaloja vedessä
- 1 dl katkarapuja
- 1 maustekurkku viipaleina
- 200 g juustoraastetta
- nippu rucolaa
Valmistusohje
- Mittaa jauho, suola ja kuivahiiva kulhoon.
- Lisää joukkoon + 42ºC asteinen vesi ja oliiviöljy. Vaivaa taikinaa käsin noin 10 minuuttia.
- Kohota taikinaa liinan alla noin 1/2 tuntia. Valuta ananas ja persikka. Esivalmistele täytteet.
- Aseta pizzakivi grilliin ja kuumenna grilli noin 270 ºC asteeseen.
- Muotoile taikinasta jauhoja apuna käyttäen kaksi ohutta pizzakiven muotoista pizzapohjaa.
- Nosta tai liu´uta lautasta apuna käyttäen taikinapohja kuumalle pizzakivelle varoen.
- Paista grillissä molemmin puolin, kunnes pohja saa väriä.
- Levitä puolet kastikkeesta ja täytteistä pizzan päälle tasaisesti.
- Laske grillikupu alas ja jatka grillaamista, kunnes juusto on täysin sulanut. Nosta pizza grillistä.
- Mausta valkosipulilla ja rucolalla. Valmista samalla tapaa toinen pizza ja nauti.
Ysäripizzaa parhaimmillaan!