Pizza Puttanesca
Lifestyle-bloggaaja ja intohimoimen ruokaharrastaja, White Trash Disease –blogin Nata uskoo, että kun raaka-aineet ovat laadukkaat ja välineet kunnossa, on pizzallakin erinomainen mahdollisuus onnistua.
Nata otti tavoitteeksi tehdä Pizza Puttanescan Hungry Chef –pizzajauhot apunaan. Testaa miten tämä pizzojen klassikko valmistuu Natan ohjeilla!
Helppo
4
annosta
Valmistusaineet
Taikina:
- 6 dl Hungry Chef Pizzajauhoa
- 1/2 pss (6 g) kuivahiivaa
- 2 dl kädenlämpöistä vettä
- 1 tl hienoa suolaa
- 1/ dl Borges oliiviöljyä
Tomaattikastike:
- 1 tlk tomaattimurskaa
- 1 tl hienoa suolaa
- ripaus mustapippuria
- ripaus sokeria
- 1 rkl Borges extra virgin oliiviöljyä
Täytteet:
- 1/2 pkt anjoviksia
- kourallinen oliiveja
- kourallinen isoja anjoviksia
- 1 pallo buffalomozzarellaa
Valmistusohje
Valmista taikina edellisenä päivänä. Tästä tulee 4 pienehköä pizzaa.
- Sekoita kulhossa vehnäjauho ja kuivahiiva (kuivahiiva takaa tasalaatuisemman lopputuloksen kuin tuorehiiva).
- Liota suola veteen.
- Lisää vesi jauhojen joukkoon koko ajan sekoittaen. Lisää myös öljy.
- Vaivaa taikinaa 7-10 minuuttia. Jos taikina tahtoo jäädä käsiin kiinni, niin lisää öljyä.
- Taikinan kuuluu lopuksi olla purkkamaisen venyvää ja pehmeän tuntuista.
- Jaa taikina neljään osaan, pyöritä osista pallot.
- Jauhota esimerkiksi uunivuoka tai muu laakea astia, aseta taikinapallot vuokaan, kaada kädelle öljyä ja valele pallot öljyllä.
- Peitä vuoka kelmulla ja nosta jääkaappiin yöksi.
Tomaattikastikkeen valmistus:
- Sekoita kaikki raaka-aineet keskenään.
- Soseuta blenderissä tai sauvasekoittimella tasaiseksi. Kastikkeen pitää jäädä melko nestemäiseksi.
Puttanesca pizzan valmistus:
- Kuumenna uuni ja uunipelti 250 asteeseen.
- Muotoile yön yli kohotetuista taikinapalloista pizzapohjat venyttämällä taikinaa käsien välissä, älä kauli.
- Levitä pizzapohjalle tomaattikastike ja kypsennä uunissa noin 3-4 minuutin verran.
- Lisää täytteet ja kypsennä vielä noin 4 minuuttia tai kunnes mozzarella on sulanut.
Tarjoile heti.
Tämä klassikko ei petä koskaan! Kokeile ja ylläty.