Hyvinvointi lähtee elämänhallinnasta

Ihana arki on hyvinvointia niin kiireen keskellä kuin vapaa-ajan valinnoissa. Se on enemmän kuin yksittäiset ateriavalinnat tai ruokavaliot - se on mielentila, johon pääsemistä voi edistää monella eri tapaa.

Viisi arjen pelastajaa kiireiselle kotikokille

Aloita aamu hyvällä

Aamujen tunnelma voi määrittää koko päivän kulun ja ratkaista sen tuntuvatko arjen haasteet isoilta vai pieniltä.

Kaikki eivät voi olla aamuvirkkuja, mutta jokainen voi päättää miten aamunsa järjestää. Aamuista on oikeastaan aika helppo tehdä miellyttäviä muutamalla hyvällä vinkillä:

- Valmistaudu jo illalla: lataa kahvinkeitin valmiiksi, valitse ja asettele vaatteet valmiiksi, tee eväät valmiiksi jääkaappiin ja pakkaa vaikkapa salikassi odottamaan.

- Venyttele: moni pyrkii maksimoimaan unen ja nousee sängystä suoraan ylös. Keho on kuitenkin tällöin vielä unessa, joten makaa hetki sängyssä ja venyttele sen jälkeen rauhallisesti. Tutkimusten mukaan pienikin fyysinen aktiivisuus aamulla lisää hyvää oloa.

- Syö aamiainen: perinteinen aamupala jää monelta kiireessä syömättä. Se kuitenkin vaikuttaa vatsan toimintaan ja jaksamiseen ja antaa mahdollisuuden rauhoittua hetken omassa rauhassasi.

- Nauti: entä jos heräisit aamulla 15 minuuttia tavanomaista aiemmin? Hemmottelisit itseäsi käyttämällä tuoksuvia suihkutuotteita ja huolehtisit itsestäsi erityisen hyvin?

5 askelta energiseen aamuun

Paluu arkeen

Vaikka arki onkin ihanaa, on logistiikka ajoin haastavaa. Senpä vuoksi arkea kannattaa helpottaa kaikin keinoin!

Kun nälkäkiukku ei pääse iskemään, on kaikilla mukavampaa. Meiltä löytyy valmiit, kätevät välipalat joka lähtöön! Lapsille, urheilijoille, herkuttelijoille, liikkeessä oleville... Kurkkaa vinkit ja kurvaa kaupan kautta kotiin.

Valmiit välipalat joka lähtöön
Elimistö tarvitsee ruokaa tasaisin väliajoin - siksi kannattaa syödä 3−4 tunnin välein.

Välipala antaa puhtia päivään

Vaikka välipalat ja kaikenlaiset snack-tuotteet ovat kasvattaneet suosiotaan viime vuosina, on välipala turhan ylenkatsottu ateria aikuisten arjessa.

Välipalan tehtävä on auttaa jaksamaan päivällishetkeen saakka. Toisinaan riittää kevyt naposteltava, joskus taas nälkä kurnii oikein kunnolla. Välipalojen alati kasvava suosio on johtanut siihen, että valmiita välipaloja löytyy käytännössä joka lähtöön. Kaupoista löytyvät snäkit tarjoavat eväitä on-the-go-syömiseen ja jos haluat hifistellä, valmistat välipalat helposti itsekin.

Käytä hieman aikaa välipalojen suunnitteluun ja valmistamiseen, niin pidät energiatasosi tasaisena koko päivän!

Energiaa päivään – liikkuvan perheen välipalat

Välipalavallankumous!

Suomalaisista 2/3 syö välipalaa, mutta välipalojen laatuun ei aina kiinnitetä huomiota. Meidän mielestä hyvä välipala kuuluu kaikille. Siksi tutkimme suomalaisten väliapalakäyttäytymisen ja pistimme pystyyn välipalavallankumouksen. Jaoimme ja maistatimme tuhansia hyviä välipalanäytteitä sekä Elisa Kulmassa, että All Day On -festareilla Helsingissä 6.-11.5.2019. Myymälä on nyt kiinni, mutta välipaloihimme voit tutustua täällä meidän sivuilla ja tietenkin myymälöissä ja kioskeissa ympäri Suomen.

Luumu on varsinainen ihmehedelmä

Tiesitkö, että syömällä 100 g luumuja päivässä vatsasi voi paremmin ja edistät hyvinvointiasi monella muullakin tapaa?

5 syytä syödä luumuja
Tasainen ruokarytmi pitää nälän loitolla ja auttaa keskittymään töihin paremmin.

Säännöllinen lounas vähentää turhaa napostelua

Säännöllinen ateriarytmi tarkoittaa sitä, että nautimme päivittäin suunnilleen yhtä monta ateriaa ja jokseenkin samoihin aikoihin. Syöminen noin 4–5 tunnin välein pitää verensokerin tasaisena, mikä ylläpitää vireyttä ja jaksamista.

Kun syöt tasaisesti pitkin päivää, nälkä ei kasva missään vaiheessa liian suureksi ja vireystilasi pysyy hyvänä. Erityisen tärkeää tämä on lounasruokailussa, jossa annoskoot tuppaavat kasvamaan turhan suuriksi lounaan venyessä liian pitkälle iltapäivään. Kun syöt lounaan päivittäin suunnilleen samaan aikaan, vähenee houkutus turhaan naposteluun.

Aina ei kuitenkaan ehdi ja lounaaksi tarvitaan nopeampaa ja helpompaa syötävää. Tällöin voit huoletta kääntyä ravitsevien ja hyvänmakuisten valmisaterioiden puoleen ja muistaa, että vanha viisaus "kaikkea kohtuudella" pätee yhä.

Entä jos ateria jää väliin?

Ateriarytmissä pysyminen ja täydellisen lounaan, päivällisen tai muiden aterioiden syöminen ei aina onnistu. Joskus ateria voi jäädä väliin tai kerralla voi tulla syötyä liikaa. Tästä ei kannata huolestua. Jos yksi ateria jää pieneksi, voi seuraavalla aterialla syödä runsaammin. Ja jos joskus tulee syötyä vähän liikaa - kenelläpä ei joskus menisi hiukan yli - voi seuraavan kerran syödä vasta sitten, kun olo alkaa tuntua nälkäiseltä.

Lounaalta tulisi saada korkeintaan kolmasosa ja päivälliseltä n. viidesosa päivittäisestä energiansaannista.

Päivällinen, päivän toiseksi tärkein ateria

Ilta päättyy maukkaaseen päivälliseen - vai onko kyseessä illallinen? Päivän toisen pääaterian nimi määrittyy oikeastaan vain kellonajan perusteella: päivällinen syödään iltapäivällä tai alkuillasta, illallinen yleensä vasta kello kahdeksan jälkeen.

Päivällinen on lounaan ohella päivän tärkein ateria. Päivällisestä, tai illallisesta, on helppo rakentaa ravitseva ateria ruokavalioon katsomatta.

Päivällinen on hyvä järjestää siten, että se sopii koko perheen aikatauluihin. Yhteiset ruokahetket pöydän ääressä ovat monella tavalla tärkeitä: ne antavat tilaisuuden jakaa kuulumisia ja nauttia perheen yhteisestä ajasta. Ja tietysti syödä erinomaisen maittavaa ruokaa.

Iltapala päättää päivän

Nälkäisenä ei kannata mennä nukkumaan, mutta toisaalta vatsaa ei kannata täyttää liikaakaan juuri ennen yöpuulle menoa.

Kun kaipaat kevyttä ja terveellistä syötävää - eli täydellistä iltapalaa - kannattaa katse kääntää kasvisruokien puoleen. Kasvispäällysteiset leivät, erilaiset puurot ja smoothiet sekä lämpimät teet ovat erinomaisia valintoja illan viimeiselle aterialle.

Ilmoita kun tuotetta on taas saatavilla Tuote on tilapäisesti päässyt loppumaan varastostamme. Jättämällä meille sähköpostisi, ilmoitamme teille heti kun tuotetta on jälleen saatavilla.