Luumuinen suklaakakku jouluun
90 min
Helppo
10 annosta

Luumuinen suklaakakku

Luumuinen suklaakakku vie kielen mennessään! Kakun pohja on ihanan tahmea ja sen päällä on reilusti unelman kuohkeaa luumuvaahtoa. Luumuinen suklaakakku sopii täydellisesti niin pikkujouluihin kuin joulun jälkiruokapöytään.

Valmistusaineet

    Kuorrute:
  • 2,5 dl vispikermaa
  • 200 g mascarponea
  • 1 rkl tomusokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 3-4 rkl luumumarmeladia

Valmistusohje

Pohja:

  1. Mittaa kattilaan luumut, rusinat, sokeri sekä vesi ja keitä välillä sekoittaen, kunnes hedelmät ovat pehmenneet. Voit rikkoa painelemalla niiden rakennetta. Siirrä massa leivontakulhoon ja anna jäähtyä.
  2. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen, ota irtopohjavuoka esille (halkaisija 16 cm) ja vuoraa sen pohja leivinpaperilla sekä voitele reunat öljyllä.
  3. Lisää hedelmämassan joukkoon öljy sekä munat ja vatkaa kunnolla.
  4. Sekoita kuivat aineet keskenään ja vatkaa ne taikinaan.
  5. Lusikoi taikina vuokaan ja kypsennä uunissa noin 40 minuuttia. Älä ylikypsennä kakkua, se saa jäädä ihanasti tahmeaksi.

Kuorrute:

  1. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ja sekoita sen joukkoon mascarpone sekä sokeri
  2. Kääntele lopuksi joukkoon vielä luumumarmeladia. Älä siis sekoita vaan kääntele vain muutamia kertoja niin, että kuorrutteeseen jää ihania luumuraitoja.
  3. Lusikoi kuorrute jäähtyneen kakkupohjan päälle ja viimeistele kaakaolla.
Jaa resepti
Ilmoita kun tuotetta on taas saatavilla Tuote on tilapäisesti päässyt loppumaan varastostamme. Jättämällä meille sähköpostisi, ilmoitamme teille heti kun tuotetta on jälleen saatavilla.