30 min
Helppo
4 annosta

Jouluinen kaakaopata

Tämä burgundinpata on syvän makuinen ja täyteläinen, ja Van Houtenin tumma kaakaojauhe tuo siihen upean, maanläheisen syvyyden. Kaakao täydentää punaviinin ja lihan täyteläisiä makuja hienosti. Reseptin on meille kehittänyt foodbytwins.

Valmistusaineet

    Ainekset:
  • 800 g naudan / peuran / hirven paistia
  • 150 g pekonia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 250 g herkkusieniä
  • 1/2 porkkana
  • 5 dl täyteläistä punaviiniä
  • 2 dl hillosipuleita
  • 3 dl lihalientä
  • 1 kanelitanko
  • 1 tähtianis
  • 2 oksaa rosmariinia
  • 2 rkl Van Houten tummaa kaakaojauhetta
  • suolaa maun mukaan
  • mustapippuria maun mukaan

Valmistusohje

  1. Leikkaa liha isoiksi kuutioiksi ja pekoni pieniksi paloiksi. Kuori murskaa valkosipulinkynnet. Kuori ja viipaloi porkkana. Puhdista herkkusienet ja viipaloi ne.
  2. Ruskista pekoni suuressa padassa keskilämmöllä, kunnes se on rapeaa. Ruskista lihapalat pekonirasvassa osissa, jotta ne saavat kauniin värin joka puolelta. Mausta suolalla.
  3. Lisää pataan herkkusienet, porkkanat, valkosipulit, kanelitanko, tähtianis ja rosmariini. Sekoita.
  4. Lusikoi pataan Van Houten kaako ja kaada joukkoon punaviini. Anna kiehahtaa.
  5. Lisää lopuksi hillosipulit ja lihaliemi. Sekoita ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
  6. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla 1,5–2 tuntia, tai kunnes liha on mureaa. Lisää tarvittaessa nestettä. Voit myös nostaa padan uuniin 150 asteeseen 4 tunniksi tai 100 asteeseen yön yli.
  7. Poista rosmariininoksat, kanelitanko, ja tähtianis ennen tarjoilua. Tarjoile kaakaopata perunoiden, juuresten tai tuoreen patongin kanssa.

 

Jaa resepti
Ilmoita kun tuotetta on taas saatavilla Tuote on tilapäisesti päässyt loppumaan varastostamme. Jättämällä meille sähköpostisi, ilmoitamme teille heti kun tuotetta on jälleen saatavilla.