Valkoinen sienipizza
Tässä vaaleassa pizzassa tomaattikastike korvataan valkosipuliöljyllä. Makua pizza blancoon antavat vuohenjuusto sekä herkulliset tuoreet kantarellit.
Helppo
Valmistusaineet
- 2 dl vettä
- 1 tl hiivaa
- 5 dl Hungry Chef Pizzajauhoa
- 1 tl suolaa
- 2 rkl Borges extra virgin oliiviöljyä
Täyte:
- 0,5 dl Borges extra virgin oliiviöljyä
- 4 valkosipulin kynttä
- 1 sipuli
- 0,5 l kantarelleja
- ripaus suolaa
- mustapippuria myllystä
- 50 g emmental-raastetta
- 100 g vuohenjuustoa
- tuoretta timjamia
- mustapippuria myllystä
Valmistusohje
- Valmista pizzapohja sekoittamalla kädenlämpöiseen veteen hiiva, osa jauhoista ja suola.
- Alusta taikinaksi ja lisää oliiviöljy sekä loput jauhot.
- Vaivaa taikinaa yleiskoneella noin viisi minuuttia.
- Kohota taikinaa hieman ja muotoile kahdeksi pizzapohjaksi.
- Kuumenna pannussa oliiviöljyä ja hienonnettuja valkosipulin kynsiä, jotta valkosipulin maku irtoaa öljyyn.
- Siirrä öljy-valkosipuliseos toiseen astiaan ja freesaa pannulla hienonnettua sipulia sekä kantarelleja hetken.
- Mausta sienet suolalla ja mustapippurilla.
- Levitä valkosipuliöljy pizzapohjien päälle ja lisää emmental-raaste.
- Lisää päälle kuullotettu sipuli-kantarelliseos ja vuohenjuusto nokareina.
- Paista pizzoja 225-asteisessa uunissa noin 8–12 minuuttia.
- Lisää pizza blancon pinnalle tuoretta timjamia ennen tarjoilua.
Nauti alkupalana tai pääruokana.
Valkoinen pizza. Koska Chef rakastaa kaikenvärisiä pizzoja!