Täydellinen pizzataikina

Maailman paras pizzataikina syntyy tietenkin Hungry Chefin 00-jauhoista. Tämän pizzapohjan päälle sopii rakentaa vaikkapa Päärynä-vuohenjuustopannupizza ilmakuivatulla kinkulla vai mitähän pizzaa sitä juuri nyt tekisikään mieli?

Keskitaso 4 annosta

Valmistusaineet

Pizzataikinan valmistusaineet:

Valmistusohje

  1. Heitä yleiskoneen kulhoon puolikas pizzajauhopussi sekä teelusikan verran hiivaa ja suolaa.
  2. Sekoita joukkoon hiljaisella teholla taikinalavalla vesi ja öljy.
  3. Vaivaa taikinaa keskiteholla noin 7 minuuttia kunnes taikina on sileää, mutta tahmeaa.
  4. Siirrä pizzataikina jauhotetulle työtasolle ja leikkaa 4 osaan. Pyörittele pienen jauhomäärän avulla taikinasta palloja, nostele sopivaan vuokaan, voitele pinta kevyesti öljyllä ja peitä kelmulla.
  5. Laita astia jääkaappiin yön yli.
  6. Painele pizzataikinapallot jauhojen avulla noin sentin paksuisiksi ja reilun kämmenen kokoisiksi kiekoiksi. Jauhota kiekot kevyesti, peitä kelmulla ja anna levätä 2 tuntia.
  7. Lämmitä uuni pizzakiven kanssa niin kuumaksi kuin pystyt (250 astetta), kuitenkin vähintään 45 min ennen paistamista.
  8. Jauhota kätesi kunnolla ja levitä pizzataikinapallo haluamasi kokoiseksi nostelemalla sitä käsiesi päällä niin, että taikina venyy. Varmista että pizzataikinan alla on tarpeeksi jauhoa niin, että se liikkuu.
  9. Päällystä pizza haluamillasi täytteillä, liu’uta pizza paistokivelle ja paista 5-8 minuuttia 250 asteessa kunnes juusto on ruskistunut ja pizzapohja on rapea.