
Täydellinen pizzataikina
Maailman paras pizzataikina syntyy tietenkin Hungry Chefin 00-jauhoista. Tämän pizzapohjan päälle sopii rakentaa vaikkapa Päärynä-vuohenjuustopannupizza ilmakuivatulla kinkulla vai mitähän pizzaa sitä juuri nyt tekisikään mieli?
Keskitaso
4
annosta
Valmistusaineet
Pizzataikinan valmistusaineet:
- 375 g Hungry Chef Pizzajauhoja
- 0,75 tl kuivahiivaa
- 1 tl suolaa
- 2½ dl kylmää vettä
- 0,4 dl Borges extra virgin oliiviöljyä
Valmistusohje
- Heitä yleiskoneen kulhoon puolikas pizzajauhopussi sekä teelusikan verran hiivaa ja suolaa.
- Sekoita joukkoon hiljaisella teholla taikinalavalla vesi ja öljy.
- Vaivaa taikinaa keskiteholla noin 7 minuuttia kunnes taikina on sileää, mutta tahmeaa.
- Siirrä pizzataikina jauhotetulle työtasolle ja leikkaa 4 osaan. Pyörittele pienen jauhomäärän avulla taikinasta palloja, nostele sopivaan vuokaan, voitele pinta kevyesti öljyllä ja peitä kelmulla.
- Laita astia jääkaappiin yön yli.
- Painele pizzataikinapallot jauhojen avulla noin sentin paksuisiksi ja reilun kämmenen kokoisiksi kiekoiksi. Jauhota kiekot kevyesti, peitä kelmulla ja anna levätä 2 tuntia.
- Lämmitä uuni pizzakiven kanssa niin kuumaksi kuin pystyt (250 astetta), kuitenkin vähintään 45 min ennen paistamista.
- Jauhota kätesi kunnolla ja levitä pizzataikinapallo haluamasi kokoiseksi nostelemalla sitä käsiesi päällä niin, että taikina venyy. Varmista että pizzataikinan alla on tarpeeksi jauhoa niin, että se liikkuu.
- Päällystä pizza haluamillasi täytteillä, liu’uta pizza paistokivelle ja paista 5-8 minuuttia 250 asteessa kunnes juusto on ruskistunut ja pizzapohja on rapea.