Herkullisimmat ruokalahjat ystävälle - joka päivä voi olla ystävänpäivä!

Ystäviä kannattaa muistaa milloin vaan, mutta mikäli haluat ystävänpäivänä ilahduttaa erityisesti, niin tee itsetehty ruokalahja! Herkullinen, juuri ystävän makuun tehty ruokalahja on helppo ja nopea tehdä, ekologinen ja lämmittävä ele. Nätti rusetti purkin ympärille ja lahja on valmis annettavaksi!

vaahtokarkit fiiliskuva

Makeimmille ystäville itse tehty ruokalahja

Helmikuun ystävänpäivä on joissain maissa varattu enemmänkin rakastavaisille, kun taas meillä nimensä mukaisesti tämä keskelle kylmintä talvea osuva päivä omistetaan ystäville. Mikäpä olisi mukavampaa kuin tehdä juuri niille omille ystäville ajatuksella lahjoja, joista tietää toisen nauttivan? Mieti siis, ketä haluaisit muistaa, mistä juuri tämä ystävä ilahtuisi ja valmista ilahduttavat lahjat hyvissä ajoin! Keräsimme vinkkejä helppoihin, itsetehtäviin, purkitettaviin ruokalahjoihin, jotka sopivat useisiin eri ruokavalioihin ja jotka ilahduttavat pitkään.

Etsi siis näteimmät purkit ja purnukat, varaa hieman aikaa ja tee ruokalahja ystävälle rakkaudella. Pakkaa lahja uudestaan käytettävään purkkiin, josta tiedät ystäväsi ilahtuvan tai helposti kierrätettävään astiaan. Ihana idea on palauttaa myös vaikkapa lainaamasi purnukka täynnä ystävälle mieluisaa herkkua!

Suklaa maistuu lähes kaikille, tee itse appelsiinitryffelit tai suklaatoffeet!

Muutamakin itsetehty konvehti lämmittää saajan mieltä, joten pistä tryffeli- tai toffeetalkoot pystyyn ja tee useammalle ystävälle kerralla muistaminen.

Herkulliset appelsiinitryffelit voit maustaa myös vaikkapa rommilla tai mikäli oikein mieli tekee irroitella, liota rusinoita rommissa tai Jallussa ja lisää niitä tryffeleihin. Myös pähkinät sopivat erinomaisesti näihin herkkupaloihin.

Appelsiinitryffelit Van Houtenin tapaan

Jos tiedät, ettei ystäväsi tarvitse lisää purkkeja ja purnukoita kotiinsa, tee tryffeleille nätti, mutta helposti hävitettävä paketti. Leikkaa saksilla kertakäyttömukin yläosasta alaspäin pystysuoraan 4−6 viiltoa pituudeltaan 3−5 cm mukin koosta riippuen. Koristele ystävän maun mukaisilla tarroilla, kiiltokuvilla tai vaikkapa hassulla yhteiskuvalla. Laita tryffelit mukiin, taivuta siivekkeet päälle, teippaa kiinni ja sido ympärille kaunis nauha tai tee päälle rusetti. Mukiin kannattaa varmuuden vuoksi leikata suojaksi leivinpaperia, jotta rasva ei imeydy mukin pintaan.

Ranskalaistyyppinen suklaatoffee vie kielen mennessään. Jos maltat jättää tätä herkkua myös ystävillesi, kääräise pehmeät karamellit paloiteltuina sellofaaniin tai leivinpaperiin ja sujauta karkit lasipurkkiin tai säilyketölkkiin. Tölkiksi käyvät esimerkiksi tomaatti- tai hernekeittopurkit, jonka terävät reunat leikkaat pois. Päällystä tölkki kauniilla paperilla, tai jos tölkissä on hauska etiketti, hyödynnä tölkki sellaisenaan.

Ranskalaistyyppinen suklaatoffee

 

Aamiainen on päivän tärkein ateria, muistuta myös ystävää siitä!

Aamuvirkulle tai -torkulle!

Olipa ystäväsi sitten ennen herätyskellon soittoa pystyyn pomppaava aamuihminen tai loputtomiin torkuttava hitaasti herääjä, ilahtuu hän varmasti itsetehdystä granolasta!

Tee ystävälle itsetehtyä granolaa, jota on helppo varioida ystävän makumieltymyksiin sopivaksi. Tämä lahja ilahduttaa pitkään ja muistuttaa joka aamu ystävyydestänne. Granolan avulla aamu kuin aamu lähtee hiukan paremmin käyntiin!

Luumugranola

Lahjaksi sille, jolla on jo kaikkea!

Meillä kaikilla on ystävä, jolle on erityisen vaikea keksiä lahjaa. Tällaiselle ystävälle voikin tehdä hieman erikoisemman ruokalahjan! Tee näitä Priscan grillattuja ja säilöttyjä munakoisoja, jotka sopivat erinomaisesti juustojen kanssa nautittavaksi tai erilaiseksi lisukkeeksi. Lisää korttiin vaikkapa lupaus yhteisestä kokkaushetkestä, jossa keksitte parhaan käyttöyhteyden näille herkuille.

DIY ruokalahja superhelposti ja nopeasti!

Vaikka aika olisi kortilla, voi silti ilahduttaa omatekoisella lahjalla. Pyöräytä vaikkapa helppo salaatinkastike, jota voi käyttää myös lihan, kalan tai kanan maustamiseen!

Borges sitruunainen salaatinkastike

Vieläkin helpommalla pääset nappaamalla kaupan hyllystä hyvälaatuista extra-virgin oliiviöljyä ja maustamalla sen esimerkiksi valkosipulilla, yrteillä, chilillä, pippureilla… Mieti mistä lahjansaaja pitää ja tee ihana, monikäyttöinen öljylahja!

Ilmoita kun tuotetta on taas saatavilla Tuote on tilapäisesti päässyt loppumaan varastostamme. Jättämällä meille sähköpostisi, ilmoitamme teille heti kun tuotetta on jälleen saatavilla.