Appelsiini-suklaatryffelit

Parhaat tryffelit tehdään itse. Joulun suloiseen herkkuun lisätään ripaus appelsiinia. Tästä reseptistä saat 20-30 kpl näitä appelsiini-suklaatryffeleitä. Reseptin meille teki Taina Tellman ja kuvan otti Arto Vuohelainen.

120 min Helppo 4 annosta

Valmistusaineet

Valmistusaineet:

  • 200 g tummaa suklaata
  • 50 g voita
  • 0,5 dl ranskankermaa
  • 2 rkl appelsiinimehua tai -likööriä (tai rommiesanssia)
  • 1-2 rkl (luomu) appelsiinin kuorta raasteena

Päälle:

Valmistusohje

  1. Sulata rouhittu suklaa ja voi mikrossa välillä sekoittaen. Jäähdytä sileäksi sekoitettu suklaasula huoneenlämpöiseksi. Sekoita suklaaseen ranskankerma, mehu tai likööri ja appelsiininkuoriraaste. Sekoita ja siirrä jääkaappiin jäähtymään muutamaksi tunniksi tai kunnes massasta saa lusikalla otettua nokareita.
  2. Pyörittele taikinasta nopeasti palloja (taikina on rasvaista ja sulaa helposti käsiin) ja siivilöi pallojen päälle kaakaojauhetta. Jos tryffeleistä tulee hiukan erikokoisia, se ei haittaa. Tryffelit säilyvät maistuvina viileässä reilun viikon.

VINKKI! Tryffelit onnistuvat hyvin, kun otat kaikki ainekset huoneenlämpöön tuntia ennen leipomista.

Ilmoita kun tuotetta on taas saatavilla Tuote on tilapäisesti päässyt loppumaan varastostamme. Jättämällä meille sähköpostisi, ilmoitamme teille heti kun tuotetta on jälleen saatavilla.