
Suklaakeksiresepti isompaan herkkunälkään Sunsweetiltä
Luumu ja suklaa sopivat käsittämättömän hyvin yhteen! Tämä Taste Of Nikinmäen jättimäinen luumu-suklaakeksi lähentelee jo kakkua. Voit tehdä taikinasta hyvin myös pieniä keksejä
120
min
Helppo
8
annosta
Valmistusaineet
Luumu-suklaakeksi:
- 1 pss(200 g) Sunsweet luumuja pilkottuna
- 5 dl Hungry Chef Sämpyläjauhoa
- 1 tl ruokasoodaa
- 1 rkl maissijauhoa
- 1 tl suolaa
- 175 g sulatettua, jäähtynyttä voita
- 0,5 dl sokeria
- 2 dl intiaanisokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- 1 kokonainen kananmuna
- 1 kananmunan keltuainen
- 200 g suklaata murustettuna
Hapankermavaahto lisukkeeksi:
- 1 prk Valio Double Cream kermaa
- 1 prd (150 g) ranskankermaa
- 1 rkl vaniljasokeria
Valmistusohje
- Laita kulhoon jauho, suola, sooda ja maissijauho.
- Vatkaa voi ja sokerit vaahdoksi yleiskoneessa ja sähkövatkaimella.
- Lisää voivaahdon joukkoon kokoinanen kananmuna, sitten keltuainen koko ajan vatkaten.
- Lisää luumusilppu ja sekoita hyvin.
- Lisää vaahdon joukkoon jauhoja vähän kerrallaan nuolijalla/kauhalla sekoitellen.
- Lopuksi lisää suklaamuruset ja sekoita hyvin.
- Anna olla kylmässä mielellään seuraavaan päivään.
- Ennen valmistamista ota lämpimään n. 15min aikaisemmin.
- Lämmitä uuni 175 asteeseen ja vuoraa 18 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla.
- Painele taikina vuokaan ja paista noin 45min.
Tarjoile hapankermavaahdon kanssa – vatkaa kermat paksuksi vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla.