Kaurakeksit anzacien tapaan

Nämä superhyvät keksit ovat mainioita herkkuja. Mikäli haluat tehdä niistä pikkaisen terveellisempiä, korvaa voi kylmäpuristetulla kookosöljyllä tai macadamia-pähkinäöljyllä ja vaalea siirappi hunajalla.

30 min Helppo 24 annosta

Valmistusaineet

Ainesosat:

  • 100 g vehnäjauhoja
  • 100 g vaaleaa muscovadosokeria
  • 75 g kaurahiutaleita
  • 75 g kookoshiutaleita
  • 100 g Sunsweet luumuja hienonnettuna
  • 100 g voita, kylmäpuristettua kookosöljyä tai macadamia-pähkinäöljyä
  • 1 rkl vaaleaa siirappia tai hunajaa
  • ½ tl vaniljaesanssia
  • 1 tl soodaa
  • 2 rkl lämmintä vettä

Valmistusohje

  1. Lämmitä uuni 180 C. Päällystä kaksi uunipeltiä leivinpaperilla.
  2. Sekoita suuressa kulhossa jauhot, sokeri, kaurahiutaleet, kookoshiutaleet ja pilkotut luumut.
  3. Laita voi tai kookosöljy tai macadamia-pähkinäöljy pieneen kattilaan ja lisää sinne vaalea siirappi tai hunaja ja vaniljaesanssi. Lämmitä varoen miedolla lämmöllä, sekoitellen ainekset sekaisin.
  4. Laita lämmin vesi pieneen kulhoon ja sekoita sooda veteen. Kaada vesi-soodaseos voi tai öljyseokseen ja sekoita hyvin kunnes seos kuohahtaa hieman kattilassa. Poista kattila liedeltä ja kaada seos kuivien ainesten joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi.
  5. Nostele taikinasta lusikoita apuna käyttäen keksejä uunipelleille, jätä keksien väliin tilaa, sillä ne leviävät uunissa. Paista 6-8 minuuttia, kunnes keksit ovat rapeita ja kullankeltaisia. Jätä pellin päälle n. viideksi minuutiksi, jonka jälkeen siirrä keksit ritilän päälle jäähtymään. Keksit säilyvät ilmatiiviissä astiassa n. viikon ajan.