Kaurakeksiresepti anzacien tapaan
Nämä superhyvät keksit ovat mainioita herkkuja. Mikäli haluat tehdä tästä kaurakeksireseptistä pikkaisen terveellisemmän, korvaa voi kylmäpuristetulla kookosöljyllä tai macadamia-pähkinäöljyllä ja vaalea siirappi hunajalla.
30
min
Helppo
24
annosta
Valmistusaineet
Ainesosat:
- 100 g vehnäjauhoja
- 100 g vaaleaa muscovadosokeria
- 75 g kaurahiutaleita
- 75 g kookoshiutaleita
- 100 g Sunsweet luumuja hienonnettuna
- 100 g voita, kylmäpuristettua kookosöljyä tai macadamia-pähkinäöljyä
- 1 rkl vaaleaa siirappia tai hunajaa
- ½ tl vaniljaesanssia
- 1 tl soodaa
- 2 rkl lämmintä vettä
Valmistusohje
- Lämmitä uuni 180 C. Päällystä kaksi uunipeltiä leivinpaperilla.
- Sekoita suuressa kulhossa jauhot, sokeri, kaurahiutaleet, kookoshiutaleet ja pilkotut luumut.
- Laita voi tai kookosöljy tai macadamia-pähkinäöljy pieneen kattilaan ja lisää sinne vaalea siirappi tai hunaja ja vaniljaesanssi. Lämmitä varoen miedolla lämmöllä, sekoitellen ainekset sekaisin.
- Laita lämmin vesi pieneen kulhoon ja sekoita sooda veteen. Kaada vesi-soodaseos voi tai öljyseokseen ja sekoita hyvin kunnes seos kuohahtaa hieman kattilassa. Poista kattila liedeltä ja kaada seos kuivien ainesten joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi.
- Nostele taikinasta lusikoita apuna käyttäen keksejä uunipelleille, jätä keksien väliin tilaa, sillä ne leviävät uunissa. Paista 6-8 minuuttia, kunnes keksit ovat rapeita ja kullankeltaisia. Jätä pellin päälle n. viideksi minuutiksi, jonka jälkeen siirrä keksit ritilän päälle jäähtymään. Keksit säilyvät ilmatiiviissä astiassa n. viikon ajan.