
Jauhoton suklaa-luumukakku
Tämä suklaakakku on tumman täyteläinen, kostea ja armanjakissa tai rommissa liotetut luumut tekevät siitä aikuiseen makuun sopivan jälkiruoan. Mikäli haluat tehdä alkoholittoman version, käytä armanjakin sijasta juuri uutettua teetä.
- gluteeniton
- Jälkiruoat
60
min
Keskitaso
8
annosta
Valmistusaineet
- 175 g Sunsweet luumuja pilkottuna
- 6 rkl Armanjakkia tai rommia
- 175 g tummaa suklaata (70% kaakaota) palasina
- 90 g sokeria
- 90 g voita + hieman vuoan voiteluun
- 6 kpl isoja kananmunia, keltuaiset ja valkuaiset eroteltuina
- 175 g mantelirouhetta
- Tarjoiluun Crème Fraichea
Valmistusohje
- Laita pilkotut luumut, Armanjakki tai rommi pieneen kattilaan, kiehauta ja keitä n. 2-3 minuuttia, kunnes puolet nesteestä on haihtunut.
- Poista kattila liedeltä ja soseuta luumut sauvasekoittimella. Jätä jäähtymään.
- Lämmitä uuni 170 C. Voitele kevyesti pienen irtopohjavuoan (halkaisijaltaan n. 23cm) reunat voilla ja peitä pohja leivinpaperilla.
- Sulata suklaapalaset vesihauteessa, jätä jäähtymään.
- Vatkaa puolet sokerista ja voi vaahdoksi suuressa kulhossa.
- Vatkaa voi-sokerivaahtoon kananmunankeltuaiset yksi kerrallaan.
- Sekoita joukkoon myös sulatettu suklaa sekä luumusose.
- Vatkaa kananmunanvalkuaiset erillisessä kulhossa. Kun valkuaisvaahtoon muodostuu pehmeitä huippuja, lisää loppu sokeri vaahtoon.
- Jatka vatkaamista kunnes valkuaisvaahto on kiinteää.
- Kääntele mantelirouhe varovasti valkuaisvaahtoon.
- Kääntele valkuaisvaahtoon varovasti kahdessa erässä myös voi-suklaavaahto.
- Lusikoi taikina irtopohjavuokaan ja paista n. 30-40 minuuttia tai kunnes kakun keskelle työnnettyyn cocktailtikkuun ei jää enää taikinaa.
- Ota kypsä kakku pois uunista ja anna jäähtyä irtopohjavuoassa.
- Leikkaa jäähtynyt kakku paloiksi, laita tarjolle lautaselle ja viimeistele crème fraichella.