Jauhoton suklaa-luumukakku

Tämä suklaakakku on tumman täyteläinen, kostea ja armanjakissa tai rommissa liotetut luumut tekevät siitä aikuiseen makuun sopivan jälkiruoan. Mikäli haluat tehdä alkoholittoman version, käytä armanjakin sijasta juuri uutettua teetä.

  • gluteeniton
60 min Keskitaso 8 annosta

Valmistusaineet

  • 175 g Sunsweet luumuja pilkottuna
  • 6 rkl Armanjakkia tai rommia
  • 175 g tummaa suklaata (70% kaakaota) palasina
  • 90 g sokeria
  • 90 g voita + hieman vuoan voiteluun
  • 6 kpl isoja kananmunia, keltuaiset ja valkuaiset eroteltuina
  • 175 g mantelirouhetta
  • Tarjoiluun Crème Fraichea

Valmistusohje

  1. Laita pilkotut luumut, Armanjakki tai rommi pieneen kattilaan, kiehauta ja keitä n. 2-3 minuuttia, kunnes puolet nesteestä on haihtunut.
  2. Poista kattila liedeltä ja soseuta luumut sauvasekoittimella. Jätä jäähtymään.
  3. Lämmitä uuni 170 C. Voitele kevyesti pienen irtopohjavuoan (halkaisijaltaan n. 23cm) reunat voilla ja peitä pohja leivinpaperilla.
  4. Sulata suklaapalaset vesihauteessa, jätä jäähtymään.
  5. Vatkaa puolet sokerista ja voi vaahdoksi suuressa kulhossa.
  6. Vatkaa voi-sokerivaahtoon kananmunankeltuaiset yksi kerrallaan.
  7. Sekoita joukkoon myös sulatettu suklaa sekä luumusose.
  8. Vatkaa kananmunanvalkuaiset erillisessä kulhossa. Kun valkuaisvaahtoon muodostuu pehmeitä huippuja, lisää loppu sokeri vaahtoon.
  9. Jatka vatkaamista kunnes valkuaisvaahto on kiinteää.
  10. Kääntele mantelirouhe varovasti valkuaisvaahtoon.
  11. Kääntele valkuaisvaahtoon varovasti kahdessa erässä myös voi-suklaavaahto.
  12. Lusikoi taikina irtopohjavuokaan ja paista n. 30-40 minuuttia tai kunnes kakun keskelle työnnettyyn cocktailtikkuun ei jää enää taikinaa.
  13. Ota kypsä kakku pois uunista ja anna jäähtyä irtopohjavuoassa.
  14. Leikkaa jäähtynyt kakku paloiksi, laita tarjolle lautaselle ja viimeistele crème fraichella.