Luumupiirakka Sunsweet luumuista
Kahvihetken kruunaa maistuva piirakka. Tähän luumupiirakkaan kun näkee hieman vaivaa ja marinoi luumut etukäteen, on lopputulos täydellinen!
Haastava
10
annosta
Valmistusaineet
Pohja:
- 100 g voisulaa
- 0,75 dl sokeria
- 1 kananmuna
- 2,5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl piparkakkumaustetta
Täyte:
- 1 annos glögimarinoituja luumuja
- 1 rkl perunajauhoja
- 1 dl maitoa
- 250 g maitorahkaa
- 1 kananmuna
- 1 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
Lisäksi tarvitaan::
- korkea piirakkavuoka, halkaisija n. 24 cm
- nokare voita vuoan voiteluun
Valmistusohje
Valmista ensin pohja.
- Lämmitä uuni 200 asteeseen.
- Vatkaa muna, sokeri ja voisula kevyesti kulhossa.
- Yhdistä toisessa kulhossa vehnäjauhot, piparkakkumauste ja leivinjauhe ja sekoita munaseokseen.
- Anna pehmeän taikinan tekeytyä peitettynä kylmässä noin 30 minuuttia, jolloin se kiinteytyy.
Valmista taikinan vetäytyessä täyte:
- Sekoita yhteen muut täytteet paitsi marinoidut luumut.
- Valuta luumuista ylimääräinen neste ja sekoita luumujen joukkoon perunajauhot.
- Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille jauhotetuin sormin noin 3-5 millimetrin kerrokseksi. Piirakan reuna saa olla noin nelisen senttiä korkea.
- Levitä pohjalle marinoidut luumut ja kaada niiden päälle rahkatäyte.
- Paista luumupiirakkaa uunin keskitasolla noin 40 minuuttia, välillä tarkkaillen, ettei piirakan reuna pääse tummumaan liikaa.
- Anna jäähtyä 30 minuuttia ennen kuin poistat vuoan.
Tarjoile luumupiirakka esimerkiksi marinoitujen luumujen, vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.