Rommi-luumukakku banaanilla

Rommi-luumukakku on melkoinen herkku aikuiseen makuun! Rommissa uitetut luumut tekevät kakkuun hauskan, erilaisen twistin. Kakun koostumus muistuttaa hieman banaanikakkua, sillä kakku jää jonkin verran kosteaksi sisältä. Tarjoa tätä herkkua kesän juhlissa ja suosio on taattu! Tämän ihanan reseptin meille teki Sanna Hiltunen.

Helppo

Valmistusaineet

  • 150g Sunsweet-luumuja
  • 0,5dl rommia
  • 1rkl rommiaromia
  • 5dl jauhoja
  • 1tl leivinjauhetta
  • 1/2tl suolaa
  • 1tl vaniljasokeria
  • 150g voita
  • 3dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 3 banaania
  • 2dl piimää

Valmistusohje

  1. Pilko luumut puoliksi. Kuumenna rommi ja kaada luumujen päälle. Lisää rommi-aromi. Anna tekeytyä useita tunteja tai mieluiten yön yli.
  2. Lämmitä uuni 175 asteeseen.
  3. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola sekä vaniljasokeri.
  4. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri sekaisin ja lisää kananmuna. Vatkaa tasaiseksi. Muussaa banaanit haarukalla ja lisää voi-sokeri-kananmuna seokseen.
  5. Lisää puolet jauhoista ja puolet piimästä ja kääntele sekaisin. Lisää loput jauhot ja piimä ja kääntele sekaisin.
  6. Lisää luumut rommeineen.
  7. Voitele kakkuvuoka ja kaada taikina vuokaan. Paista uunissa noin 55min. Anna jäähtyä hieman ja kumoa kakku vuoasta. Anna jäähtyä täysin ja tarjoa!

Tarjoa tätä herkkua kesän juhlissa ja suosio on taattu!