Jouluinen salaatti resepti
85 min
Helppo
6 annosta

Jouluinen salaatti

Joulupöytä kaipaa herkkujen rinnalle myös raikkautta. Tämä jouluinen salaatti sisältää paahdettua punajuurta, herkullista vuohenjuustoa ja marinoituja luumuja. Onko tässä uusi joulupöydän kunkku?

Valmistusaineet

    Ainekset:
  • 3 kpl (n. 300 g) pientä punajuurta
  • 2 rkl + 1 rkl + 1 rkl Borges extra-neitsytoliiviöljyä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/3 tl rouhittua mustapippuria
  • 4 oksaa tuoretta timjamia
  • 200 g Sunsweet-luumuja
  • 1 rkl balsamico-siirappia
  • 1 tl juoksevaa hunajaa
  • 50 g babypinaattia
  • 50 g rucolaa
  • 50 g frisée-salaattia
  • 100 g vuohenjuustoa
  • 3 rkl pinjansiemeniä
  • muutama oksa lehtipersiljaa

Valmistusohje

  1. Pese ja kuivaa punajuuret.  Nosta punajuuret kokonaisina uunivuokaan ja pirskottele päälle 2 rkl oliiviöljyä. Mausta suolalla ja pippurilla. Paahda 200 °C:ssa noin 50–60 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä ja pinnalta kevyesti paahteisia. Anna jäähtyä, kuori ja leikkaa lohkoiksi.
  2. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla keskilämmöllä. Nosta pois pannulta ja anna jäähtyä.
  3. Irrota timjaminlehdet oksistaan. Laita luumut kulhoon ja kaada päälle balsamicosiirappi, 1 rkl oliiviöljyä, hunaja ja timjaminlehdet. Pyöräytä kevyesti sekaisin.
  4. Laita babypinaatti, rucola ja frisée isoon kulhoon. Lisää noin 1 rkl oliiviöljyä, suolaa ja pippuria, ja sekoita kevyesti. Lisää maustetut luumut salaattien joukkoon ja pyöräytä varovasti sekaisin. Kaada salaatti tarjoiluvadille.
  5. Asettele päälle lohkotut punajuuret. Murustele vuohenjuusto ja ripottele pinjansiemenet pinnalle.
  6. Viimeistele lehtipersiljan lehdillä.
Jaa resepti
Ilmoita kun tuotetta on taas saatavilla Tuote on tilapäisesti päässyt loppumaan varastostamme. Jättämällä meille sähköpostisi, ilmoitamme teille heti kun tuotetta on jälleen saatavilla.