Luumu-vuohenjuustobroileria rusina-ruusukaalipedillä

Juhlavaa ja helppoa – näin tätä ruokalajia voisi kuvailla. Broilerin rintafileen leikkaaminen taskuksi on reseptin haastavin osuus, mutta sekin sujuu pienellä harjoittelulla. Voit täyttää fileetaskut halutessasi jo edellisenä päivänä ja säästää vain kypsennyksen tarjoilupäivälle. 

Fileiden täytteenä on pehmeitä Sunsweet-luumuja, täyteläistä vuohenjuustoa ja raikasta oreganoa. Broilerit tarjoillaan herkullisen ruusukaalipedin päältä: uunissa paahtuvat ruusukaalit saavat makean vivahteen, kun ne pyöritellään vaahterasiirapissa. Kypsät ruusukaalit viimeistellään Sun-Maid-rusinoilla, jotka tuovat lisukkeeseen syvää makua ja tekstuuria.

Täytetyt broilerinfileet ovat melko paksuja. Ne kannattaa kypsentää sekä paistinpannulla että uunissa, jotta saat mehukkaan ja kypsän lopputuloksen. Voit varmistaa fileiden kypsyyden lihalämpömittarilla: kypsän broilerin sisälämpötilan tulisi olla 75 astetta.

Herkullisen reseptin on luonut meille Satokausikalenteri.

60 min Helppo 3 annosta

Valmistusaineet

Täytetyt broilerifileet:

Ruusukaalipeti:

Valmistusohje

Broilerifileiden valmistus:

  1. Leikkaa broilerifileiden kylkeen syvä viilto. Täytä viillot vuohenjuustoviipaleilla ja luumuilla. Lisää jokaisen fileen sisälle pari oksaa tuoretta oreganoa. Jos haluat, voit sulkea täytetyt rintafileet cocktailtikulla.
  2. Ruskista täytetyt fileet molemmin puolin pannulla. Sivele ruskistuksen jälkeen fileiden pinnalle ryytisinappia ja ripottele päälle hieman suolaa, pippuria ja hienonnettua rosmariinia.
  3. Jatka fileiden kypsennystä 170-asteisessa kiertoilmauunissa noin 15 minuuttia. Tarkkaan kypsennysaikaan vaikuttavat fileiden koko, uunin ominaisuudet ja se, kuinka kauan broilereita on ensin ruskistettu pannulla.
  4. Peitä kypsät fileet foliolla ja anna niiden vetäytyä noin 10 minuuttia. Leikkaa lopuksi täytetyt fileet paksuiksi siivuiksi ja tarjoile ne ruusukaalipedin päällä

Ruusukaalipedin valmistus:

  1. Poista ruusukaalien kanta ja tarvittaessa uloimmat lehdet. Halkaise kaalit.
  2. Sekoita ruusukaalit hyvin vaahterasiirapissa ja oliiviöljyssä. Mausta kaalit hyppysellisellä suolaa ja pippuria.
  3. Paahda kaaleja 180-asteisessa kiertoilmauunissa noin 20 minuuttia. Sekoita lopuksi rusinat paahtuneiden ruusukaalien sekaan. Koristele halutessasi tuoreella oreganolla.
Ilmoita kun tuotetta on taas saatavilla Tuote on tilapäisesti päässyt loppumaan varastostamme. Jättämällä meille sähköpostisi, ilmoitamme teille heti kun tuotetta on jälleen saatavilla.