Suklainen puolukkatiramisu

Perinteinen tiramisu on yhdistelmä pehmeää kermaisuutta ja syvää suklaisuutta. Tämä italialainen keittiön jalokivi maustetaan täyteläisellä Van Houten -kaakaojauheella. Sitä siivilöidään valmiin tiramisun päälle ja kahviin, jossa Savoiardi-keksit kostutetaan. 

Tuoreet puolukat tuovat tiramisuun suomalaisen joulun tunnelmaa. Hapokkaat marjat myös raikastavat tiramisun tuhtia makua juuri sopivasti. Puolukoita kannattaa säästää hieman koristeluun, sillä ne tuovat kaunista väriä lautaselle. 

Laadukkaiden raaka-aineiden lisäksi toinen onnistuneen tiramisun salaisuus on maltti. Tätä jälkiruokaa ei kannata tehdä kiireellä, vaan tiramisun on hyvä hyytyä ja maustua jääkaapissa vähintään neljä tuntia, mieluiten yön yli. Parhaimmillaan tiramisu onkin seuraavana päivänä valmistuksesta.

Herkullisen reseptin on luonut meille Satokausikalenteri.

40 min Helppo 6 annosta

Valmistusaineet

 • 2 rkl Van Houten -kaakaojauhetta
 • 4 kananmunaa (keltuaiset ja valkuaiset eroteltuna)
 • 6 rkl sokeria
 • 250 g mascarponejuustoa
 • hyppysellinen suolaa
 • 2 dl kuohukermaa
 • 1 pkt (200 g) Savoiardi-keksejä
 • 2,5 dl vahvaa kahvia viilennettynä
 • 2 dl tuoreita puolukoita

Koristeluun:

Valmistusohje

 1. Vaahdota keltuaiset sokerin kanssa vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita mascarpone keltuaisvaahdon joukkoon.
 2. Laita toiseen kulhoon valkuaiset ja hyppysellinen suolaa. Vaahdota kuohkeaksi ja kovaksi vaahdoksi. Kääntele valkuaisvaahto mascarponevaahdon sekaan.
 3. Vaahdota lopuksi kerma omassa astiassaan kovaksi vaahdoksi. Lisää kermavaahto mascarponevaahdon joukkoon.
 4. Sekoita 2 rkl Van Houten -kaakaojauhetta jäähtyneeseen kahviin. Kaakaojauhe sekoittuu kahviin parhaiten, kun lisäät kahvia ensin vain pienen tilkan kaakaojauheeseen ja sekoitat niistä tahnamaisen seoksen. Lisää tämän jälkeen loppu kahvi kaakaotahnaan ja sekoita.
 5. Kasaa tiramisu vuokaan. Laita pohjalle hieman mascarponevaahtoa. Asettele sen päälle kerros Savoiardi-keksejä, jotka on dipattu kaakaokahvissa. Lusikoi keksien päälle lisää vaahtoa. Ripottele puolet puolukoista vaahdon päälle. Lisää seuraavaksi taas kostutettuja keksejä, vaahtoa ja puolukoita. Viimeistele tiramisu kekseillä ja vaahdolla siten, että päällimmäiseksi tulee vaahtokerros.
 6. Anna tiramisun vetäytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, kunnes se on jähmettynyt, eikä vaahto ole valuvaa. Viimeistele tiramisu juuri ennen tarjoilua siivilöimällä sen päälle kaakaojauhetta. Tarjoile annosten kanssa puolukoita.
Ilmoita kun tuotetta on taas saatavilla Tuote on tilapäisesti päässyt loppumaan varastostamme. Jättämällä meille sähköpostisi, ilmoitamme teille heti kun tuotetta on jälleen saatavilla.