Luumurahka

Luumurahka on joulun must jälkkäri! Nämä rahkat valmistuvat kuivatuista luumuista ja saavat ripauksen lisämakua raastetusta appelsiininkuoresta.

Helppo 6 annosta

Valmistusaineet

Luumurahka:

  • 200 g Sunsweet-luumuja
  • 3 dl vettä
  • 1 vaniljatanko
  • 1/4 tl kanelia
  • 2 rkl sokeria
  • 400 g maitorahkaa
  • 2 dl vispikermaa
  • 4 rkl tomusokeria
  • 2/3 tl piparimaustetta
  • 1/2 tl luomuappelsiinin kuorta raastettuna

Valmistusohje

  1. Laita luumut, vesi, vaniljatanko, ¼ tl kanelia ja 2 rkl sokeria kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia, kunnes luumut ovat pehmeitä. Poista vaniljatanko, anna sen jäähtyä hetki ja halkaise se ja kaavi veitsellä siemenet.
  2. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää vaahtoon maitorahka, tomusokeri, kaneli/piparkakkumauste, appelsiininkuori, vaniljatangon siemenet ja jäähtynyt luumuseos. Vatkaa jämäkäksi vaahdoksi. 
  3. Lusikoi vaahto tarjoiluastioihin ja raasta päälle hieman appelsiininkuorta ja koristele esim. piparkakuilla

Yli 100 joulun kokemuksella

Joulu on yhdessäoloa, herkuttelua ja kaikkea ihanaa. Katso joulureseptit niin pääruokapöytään kuin jälkiruokiin.

Katso reseptit