Glögimarinoidut Sunsweet -luumut
Pikkulahjaksi ystävälle, herkkuhetkiin itselle tai muuten vaan vaihtelua luumuihin. Marinoidut luumut toimivat sellaisenaan vaikka jäätelön päällä, tai ne voi soseuttaa juustokakun täytteeksi.
120
min
Helppo
4
annosta
Valmistusaineet
- 200 g Sunsweet luumuja
- 2 dl glögitiivistettä
- 3 dl vettä
- 0,5 dl juoksevaa hunajaa
- 1 kanelitanko
- 1 vaniljatanko
- pari kpl n. viiden sentin mittaista appelsiininkuoren palasta
Valmistusohje
- Yhdistä ainekset pienessä kasarissa luumuja lukuun ottamatta ja keitä viitisen minuuttia.
- Lisää luumut ja hauduta miedolla lämmöllä kannen alla 10 minuuttia. Ota liedeltä ja anna maustua pari tuntia.
- Poista kanelitanko, vaniljatanko ja appelsiininkuoripalat.Marinoidut luumut voi tarjoilla kylminä tai hieman lämmitettyinä.
Luumut säilyvät tiiviisti suljetussa purkissa kylmässä noin viikon.