Ranskalaistyyppinen suklaatoffee

Suussa sulava suklainen toffee maustetaan pähkinöillä. Tästä reseptistä saat nelisenkymmentä herkkupalaa, nautiskele itse tai paketoi nätisti lahjaksi. Reseptin meille teki Taina Tellman ja herkut kuvasi Arto Vuohelainen.

30 min Helppo 10 annosta

Valmistusaineet

  • 2 dl kermaa
  • 2 dl sokeria
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl Van Houten kaakaojauhetta
  • 1 rkl glukoosisiirappia
  • 0,5 dl rouhittuja hasselpähkinöitä tai manteleita

Valmistusohje

  1. Kuumenna kerma kattilassa ja lisää kaikki ainekset paitsi pähkinät kermaan. Keitä voimakkaasti poreillen noin 10−15 minuuuttia.
  2. Lisää pähkinät tai mantelit ja kaada kuuma toffeeseos leivinpaperoituun vuokaan (koko noin 17 x 17 cm). Jäähdytä huoneenlämmössä (jäähtymiseen menevä aika riippuu massan paksuudesta). Leikkaa toffee paloiksi. Kääri palat sellofaaniin tai leivinpaperipaloihin.

VINKKI! Toffeen voi maustaa myös esimerkiksi ripottelemalla pinnalle 2 tl merisuolaa tai 1 tl chilihiutaleita. Voit myös sekoittaa taikinaan 1 tl kanelia tai 1 tl piparkakkumaustetta.
VINKKI! Onko se jo valmista? Pudota pisara seosta kylmään veteen, ja jos toffee jähmettyy ja voit muotoilla siitä pallon, toffee on valmis.