Ranskalaistyyppinen suklaatoffee

Suussa sulava suklainen toffee maustetaan pähkinöillä. Tästä reseptistä saat nelisenkymmentä herkkupalaa, nautiskele itse tai paketoi nätisti lahjaksi. Reseptin meille teki Taina Tellman ja herkut kuvasi Arto Vuohelainen.

  • gluteeniton
30 min Helppo 10 annosta

Valmistusaineet

  • 2 dl kermaa
  • 2 dl sokeria
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl Van Houten kaakaojauhetta
  • 1 rkl glukoosisiirappia
  • 0,5 dl rouhittuja hasselpähkinöitä tai manteleita

Valmistusohje

  1. Kuumenna kerma kattilassa ja lisää kaikki ainekset paitsi pähkinät kermaan. Keitä voimakkaasti poreillen noin 10−15 minuuuttia.
  2. Lisää pähkinät tai mantelit ja kaada kuuma toffeeseos leivinpaperoituun vuokaan (koko noin 17 x 17 cm). Jäähdytä huoneenlämmössä (jäähtymiseen menevä aika riippuu massan paksuudesta). Leikkaa toffee paloiksi. Kääri palat sellofaaniin tai leivinpaperipaloihin.

VINKKI! Toffeen voi maustaa myös esimerkiksi ripottelemalla pinnalle 2 tl merisuolaa tai 1 tl chilihiutaleita. Voit myös sekoittaa taikinaan 1 tl kanelia tai 1 tl piparkakkumaustetta.
VINKKI! Onko se jo valmista? Pudota pisara seosta kylmään veteen, ja jos toffee jähmettyy ja voit muotoilla siitä pallon, toffee on valmis.