
Mokkapalafudge
Mokkapalat taipuvat moneksi, Pullahiiren Leivontanurkka -blogissa fudgeksi ja jopa pirtelöksi! Alla fudgen ohje, kurkkaa Pullahiiren blogista ohje pirtelöön!
Parhaat mokkapalat syntyvät klassikkokaakaojauheella, Van Houtenilla.
Keskitaso
Valmistusaineet
Fudge:
- 2,5 dl sokeria
- 0,5 dl kahvia
- 1,5 dl kermaa
- 50 g voita
- 3 rkl Van Houten kaakaojauhetta
- 150 g vaahtokarkkeja
- 400 g suklaata (oman maun mukaan)
Kuorrute:
- 50 g voita
- 0,5 dl kahvia
- 2 rkl Van Houten kaakaojauhetta
- n. 4 dl tomusokeria
- 2 tl vaniljasokeria
Koristeluun:
- suklaahippuja, nonparelleja ja sokerihelmiä
Valmistusohje
- Mittaa kattilaan sokeri, kahvi, kerma ja voi.
- Kuumenna seos kiehuvaksi.|Jatka seoksen keittämistä 5-7 minuutin ajan keskiteholla.
- Lisää joukkoon kaakaojauhe ja sekoita hyvin.|Rouhi suklaa pieneksi. Laita levy pois päältä ja lisää seoksen joukkoon vielä vaahtokarkit ja suklaat.
- Sekoittele seosta niin, että vaahtokarkit ja suklaa sulaa. Saat näin tasaisen fudge-seoksen.
- Kaada valmis fudge-massa leivinpaperilla vuorattuun noin 20cm x 25cm vuokaan. Voit öljytä leivinpaperin kevyesti, ennen fudgen kaatamista vuokaan.
- Nosta fudge viileään jähmettymään.
- Valmista kuorrute, kun fudge on viilentynyt.
- Sulata voi yhdessä kahvin kanssa.
- Lisää joukkoon kaakaojauhe sekä tomusokeri. Sekoita voimakkaasti.
- Levitä kuorrute lämpimänä viileän fudgen päälle ja ripottele heti haluamasi koristeet kuorrutteen päälle, ennen kuin kuorrute jähmettyy.
- Nosta fudge vielä noin puoleksi tunniksi jääkaappiin ja leikkaa terävällä ohutteräisellä veitsellä sopiviksi annospaloiksi.
Nämä on paras piilottaa, etteivät heti katoa parempiin suihin!