Terveelliset herkut - vinkkejä arkipäivien herkutteluun

Terveelliset herkut helpottavat makeanhimoa huomattavasti, ja niillä voi herkutella vaikka päivittäin ilman huonoa omatuntoa tai pahaa oloa. Jos elää muuten terveellisesti, ei pienet herkut maata kaada. Mutta jos karkkihammasta kolottaa joka päivä, ja tekee mieli syödä kokonainen suklaalevy päivässä, on ehkä parempi tehdä välillä terveellisempiä valintoja.

Miten karkkien syöminen pysyy kurissa?

Säännöllisten välipalojen syöminen vähentää tutkitusti herkkuhimoja. Kuntovalmentaja Kirsi Vaulamo kertoo, että yksi tyypillisimmistä ravitsemuskysymyksistä sekä hänen luennoillaan että valmennuksissa on terveelliset välipalat. Jos koulusta tai töistä siirrytään suoraan harrastusten pariin, välipala pitäisi säilyä laukussa aamusta asti. Aamupäivän tai iltapäivän pääaterioiden väliin haluaisi jotain järkevää, mutta käytännössä haasteita on monenlaisia. Tällä sivulla esittelemme välipaloja, jotka säilyvät hyvin koko päivän ja pitävät makeannälän loitolla. Rusinat, luumut ja muut kuivatut hedelmät ovat hyviä herkkuja silloin, kun opettelee vähentämään karkkien syömistä. Niissä on enemmän energiaa kuin tuoreissa hedelmissä, mutta ne ovat usein niin makeita, että ne laannuttavat sokerihimon erittäin nopeasti.

Terveelliset herkut, mitä ne ovat?

Marjat, pähkinät, hedelmät, kasvikset, makeat välipalat... lista jatkuu loputtomiin. Kokeile rohkeasti eri vaihtoehtoja ja reseptejä, kuten esimerkiksi Wellberries-blogin maidotonta mustikka-kaardemumma “no bake” raakakakkua. Leivonnassa on myös hyvä muistaa, että joskus voin sijaan kannattaa myös käyttää esimerkiksi oliiviöljyä, kuten tässä sitruunakakussa.

Mitä jos ei jaksa leipoa?

  1. Voit napata kaupan hyllyltä makean makuisia Barebells-tuotteita, kuten Barebells Fudge- kinuskin makuista pirtelöä tai Barebells Caramel Cashew-patukoita.
  2. Myös Sun-Maidin kirpeät rusinat ovat oiva pelastaja karkkihimoon. Niitä on kahta erilaista makuvaihtoehtoa; kirpeä vesimeloni ja kirpeä mansikka.
  3. Jos jäätelöhammasta kolottaa, muista napata pakastealtaasta mukaan Halo-Top jäätelöitä, jotka sisältävät ainoastaan 320-380 kilokaloria per purkki.
  4. Sunsweet luumut helpottavat makeanhimoa ja ovat hyväksi vatsalle.
  5. Lagom MysliSnäkkärit ovat siemennäkkileivän makea versio ja sopivat hyvin arkipäivän herkuksi.
Terveelliset herkut
Ilmoita kun tuotetta on taas saatavilla Tuote on tilapäisesti päässyt loppumaan varastostamme. Jättämällä meille sähköpostisi, ilmoitamme teille heti kun tuotetta on jälleen saatavilla.