
Borges oliiviöljy-sitruunakakku
Superhelppoon ja ihanan sitruunaiseen kakkuun lorautetaan kunnon annos Arbequina-oliiveista puristettua öljyä. Oliiviöljy tekee kakusta kostean ja syventää sen makua. Lisäksi kakussa maistuu sitruuna ja vanilja. Trendikäs kuivakakkuskene on saanut uuden tähden!
60
min
Helppo
8
annosta
Valmistusaineet
- 1,5 dl Borges Fruity Arbequina oliiviöljyä
- 3 dl sokeria
- 3 kananmunaa
- 1,25 dl maitoa
- 1 luomu sitruuna
- 1/2 sitruunan mehu
- 1 rkl vaniljauutetta
- 5 dl jauhoja
Valmistusohje
- Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen.
- Pese sitruuna huolella ja raasta sen kuoren keltainen osa raastimen pienimmällä terällä.
- Mittaa tilavaan kulhoon oliiviöljy, sokeri, munat ja maito, vatkaa tehosekoittimella tasaiseksi.
- Lisää sitruunankuoriraaste, puolikkaan sitruunan mehu ja vaniljauute.
- Vatkaa joukkoon jauhot. Älä vatkaa taikinaa liian kauan, se kiinteyttää kakun rakennetta turhaan.
- Kaada taikina huolella voideltuun vuokaan (vuoka voi olla suorakulmainen tai pyöreä) ja nosta uuniin 40 minuutiksi.
- Tarkista kakun kypsyys puutikulla.
- Kaada kakku pois vuoasta. Kun se on jäähtynyt, ripottele päälle tomusokeria.