Hummingbird-kakku
Herkullinen Hummingbird-kakku syntyy banaanista ja ananaksesta ja se on kuin hedelmäinen versio porkkanakakusta.
Tässä versiossa makeutta kakkuun tuovat myös Sunsweet-luumut. Hummingbird-kakku onkin ihanan makea lisä jälkiruokapöytään.
Hummingbird-kakun nimen alkuperästä on useita teorioita. Yhden teorian mukaan kakku on niin makeaa, että se kelpaa kolibreillekin.
90
min
Helppo
15
annosta
Valmistusaineet
Kakku:
- 1 dl Sunsweet-luumuja
- 1 dl Borges-suolamanteleita
- 2 kpl kypsää banaania
- 4 kpl kananmunaa
- 200 g sulatettua voita
- 1 prk (227 g) ananasmurskaa
- 3 1/2 dl hienoa sokeria
- 7 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl kanelia
- 1 tl jauhettua mustapippuria
Kuorrutus:
- 200 g tuorejuustoa
- 1/2 sitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu
- 1 1/2 dl tomusokeria
Koristeeksi:
- pilkottuja hedelmiä, esim. ananaskirsikoita, mangoa ja passionia
Valmistusohje
- Pilko luumut ja rouhi mantelit. Murskaa banaanit kulhossa haarukalla. Sekoita banaanien joukkoon munat, sulatettu rasva, ananasmurska liemineen, sokeri ja luumut.
- Sekoita kuivat aineet ja rouhitut mantelit keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
- Aseta suorakaiteen muotoisen vuoan (tilavuus 2 l) pohjalle leivinpaperi. Sivele reunoille kevyesti öljyä. Kaada taikina vuokaan. Tee taikinaan keskelle syvennys, jotta kakku kohoaa vuoassa tasaisesti. Kypsennä 180-asteisen uunin keskitasolla noin 1 tunti.
- Varmista kypsyys cocktailtikulla. Jos taikinaa tarttuu tikkuun, jatka paistamista tarpeen mukaan 5 minuuttia kerrallaan. Anna kakun jäähtyä kädenlämpöiseksi ja kumoa tarjoilulautaselle. Anna jäähtyä kunnolla – peitettynä mielellään seuraavaan päivään.
- Vatkaa tuorejuusto, hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu sekä tomusokeri tasaiseksi kuorrutteeksi. Levitä juustokuorrutusta rennosti ja runsaasti kakun päälle.
- Koristele halutessasi kuorituilla ja viipaloiduilla hedelmillä.