Ruokaisa ja raikas salaatti bowl

Raikas ja ruokaisa salaatti bowl sopii täydellisesti lounaaksi tai vaikkapa kevyemmäksi illalliseksi. Tämä vitamiinipommi on helppo ja nopea valmistaa.

30 min Helppo 2 annosta

Valmistusaineet

Salaatti bowl:

  • 1 dl kvinoaa
  • n. 60-80 g tuorekäyttöön sopivaa babypinaattia
  • n. 30-50 g kotimaista rucolaa
  • 1/2 pieni kurkku
  • n. 1/6 pienestä vesimelonista
  • maun mukaan Sun-Maid rusinoita
  • maun mukaan saksanpähkinöitä ja manteleita
  • maun mukaan fetaa
  • maun mukaan punasipulia

Kastike:

  • kourallinen vahvaa minttua ja lehtipersiljaa (yhteensä)
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • n. 1 rkl sitruunanmehua
  • maun mukaan suolaa
  • maun mukaan rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

  1. Valmista kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan. Voit maustaa keitinveden esim. puolikkaalla kasvisliemikuutiolla
    (pakkauksen ohjeen mukaan suhteutettuna keitinveden määrään).
  2. Pese kasvikset, pilko kurkku, leikkaa vesimelonista sopivia paloja ja siivuta punasipulia.
  3.  Valmista salaatin kastike hienontamalla yrtit ja sekoittamalla ainekset keskenään. Anna maustua jääkaapissa.
  4. Kokoa annokset kulhoihin laittamalla pohjalle reilusti baby pinaattia ja rucolaa. Lisää päälle jäähtynyttä kvinoaa, pilkottua kurkkua ja vesimelonin paloja. Seuraavaksi lisää päälle pilkotut/rouhitut pähkinät ja mantelit. Ripottele päälle reilusti rusinoita ja maun mukaan punasipulia sekä murusteltuna fetaa. Viimeistele annos kastikkeella. Voit lisätä vielä rouhittua mustapippuria halutessasi.

Vinkki! Salaatin ainesten määrää voit säädellä oman maun mukaan. Lisää sekaan myös omia suosikkejasi tai sesongissa olevia herkkuja. Jos teet reilumman satsin salaattia ja syöjiä on enemmän, muista tuplata myös kastikkeen ainesten määrä.

Ilmoita kun tuotetta on taas saatavilla Tuote on tilapäisesti päässyt loppumaan varastostamme. Jättämällä meille sähköpostisi, ilmoitamme teille heti kun tuotetta on jälleen saatavilla.