Kesän kuumin perunapizza
Jäikö edelliseltä aterialta yli keitettyjä varhaisperunoita? Niistä saat valmistettua ruokaisan ja maistuvan perunapizzan! Tässä pizzassa yhdistyy kotimainen varhaisperuna, nippusipuli ja tuore chili. Makupommi viimeistellään ja koristellaan tuoreella rucolalla.
Valmistusaineet
Pizzataikina:
- 1/2 pss Hungry Chef pizzajauhoja
- 3/4 tl (2 g) kuivahiivaa
- 1 tl suolaa
- 2,5 dl kylmää vettä
- n. 3 rkl Borges oliiviöljyä
Täyte:
- 7-8 kpl pientä varhais- tai kesäperunaa
- 2 rkl Borges oliiviöljyä
- 1 tl sormisuolaa
- 1 (luomu)sitruunan kuori raastettuna
- 1/2 prk Hungry Chef Diavola -pizzakastiketta
- 3 nippusipulia
- 2-3 eri väristä chiliä
- 1 prk (250 g) ricottajuustoa
Valmistusohje
- Sekoita jauhot, hiiva ja suola keskenään kulhossa. Lisää vesi ja öljy sekoittaen.
- Vaivaa taikinaa vähintään 5 minuuttia, kunnes se on sileää, mutta tuntuu vielä käteen hieman tahmealta. Voit myös valmistaa taikinan yleiskoneessa.
- Kumoa taikina pöydälle ja leikkaa se neljään palaan. Pyörittele palat palloiksi.
- Laita pallot laakeaan vuokaan ja voitele öljyllä. Peitä vuoka muovikelmulla ja nosta jääkaappiin yön yli kohomaan.
- Pese ja keitä perunat kypsiksi edellisenä iltana. Anna perunoiden jäähtyä hetki ja viipaloi ne. Mausta öljyllä, suolalla ja sitruunankuoriraastella. Laita jääkaappiin muovikelmulla peitettynä.
- Seuraavana päivänä painele pizzataikinapallot jauhojen avulla noin sentin paksuisiksi ja reilun kämmenen kokoisiksi kiekoiksi. Jauhota kiekot kevyesti, peitä kelmulla ja anna levätä 2 tuntia.
- Lämmitä grilli tai uuni pizzakiven kanssa niin kuumaksi kuin pystyt (250 astetta), kuitenkin vähintään 45 minuuttia ennen paistamista.
- Viipaloi nippusipulit ja chilit valmiiksi. Ota perunat jääkaapista. Sekoita ricotan rakenne rikki haarukalla.
- Jauhota kätesi kunnolla ja levitä pizzataikinapallo haluamasi kokoiseksi nostelemalla sitä käsiesi päällä niin, että taikina venyy. Varmista että pizzataikinan alla on tarpeeksi jauhoa niin, että se liikkuu.
- Levitä pohjien päälle pizzakastiketta. Lisää sitten puolet sipuleista ja perunaviipaleet. Laita ricottanokareita perunoiden väleihin ja ripottele pinnalle loput sipulista ja kaikki chili. Valuta pinnalle vielä hieman oliiviöljyä.
- Liu’uta pizza paistokivelle ja paista 5 – 8 minuuttia, kunnes pizza on ruskistunut ja pohja on rapea. Rouhi pinnalle mustapippuria ja tarjoa pizza halutessasi rucolan kanssa.
Vinkki! Jos et löydä ricottajuustoa, kokeile kotijuustoa sen tilalla.