Hungry Chefin poropizza-resepti

Yhä useampi jauhopeukalo on löytänyt itsestään pizzamestarin. Itse tehty, kylmäkohotettu pohja ja mieluisat täytteet kohottavat pizzapäivän herkkuhetkeksi. Kokeile, miten hienosti suomalaiset raaka-aineet, poro, sienet ja puolukat, taipuvat vaalean kastikkeen kanssa pizzan täytteeksi. Poropizza tuo vaihtelua perinteisiin pizzatäytteisiin.

Helppo 8 annosta

Valmistusaineet

Kylmäkohotettu pizzapohja:

Piparjuurikastike:

  • 1 rs (140 g) piparjuurituorejuustoa
  • n. 2 rkl maitoa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl pizzamaustetta
  • 1/2 tl suolaa

Täytteeksi:

  • 1,5 dl kantarelleja silputtuna (pakaste tai säilyke)
  • 150 g juustoraastetta (mozzarella-emmental)
  • 75 g kylmäsavuporoviipaleita
  • 2 rkl puolukoita (pakaste)
  • tuoretta rosmariinia

Valmistusohje

  1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva.
  2. Lisää suola ja sokeri.
  3. Alusta jauhot joukkoon vähitellen ja vaivaa kimmoisaksi taikinaksi.
  4. Lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa.
  5. Anna taikinan kohota peitettynä jääkaapissa 12–20 tuntia.

Tee kastike valmiiksi:

  1. Notkista piparjuurituorejuustoa maidolla.
  2. Purista joukkoon valkosipulinkynsi. Sekoita joukkoon pizzamauste ja suola.
  3. Pidä peitettynä jääkaapissa pizzantekohetkeen.

 

  1. Paloittele täytteen kantarellit ja paista niitä pannulla, jotta enin neste haihtuu. Mausta sienet ripauksella suolaa ja mustapippuria.
  2. Kumoa taikina jauhotetulle työpöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois.
  3. Jaa taikina kahteen palaan ja kauli palat pyöreiksi pizzapohjiksi (Ø 30 cm) leivinpaperin päällä. Voit vaihtoehtoisesti tehdä useita pikkupizzoja.
  4. Sivele piparjuurikastiketta pizzapohjille. Säästä loppu kastike lusikoitavaksi kypsän pizzan päälle tai notkista se dippikastikkeeksi reunapaloille.
  5. Ripottele juustoraastetta kastikkeen päälle.
  6. Revi poroleikkeleet paloiksi ja ripottele tasaisesti juustoraasteen päälle.
  7. Levitä kantarellit pizzoille.
  8. Siirrä pizzat leivinpaperin avulla uunipellille ja paista yksitellen 250-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes pinta on kauniisti ruskistunut. Jos käytät kiertoilmatoimintoa (225 °C), voit paistaa molemmat pizzat kerralla.
  9. Ripottele kuuman pizzan päälle kohmeiset puolukat ja rosmariinin neulasia.
  10. Lusikoi loppu kastike pizzalle tai käytä dippinä.
Ilmoita kun tuotetta on taas saatavilla Tuote on tilapäisesti päässyt loppumaan varastostamme. Jättämällä meille sähköpostisi, ilmoitamme teille heti kun tuotetta on jälleen saatavilla.