Hungry Chefin poropizza-resepti
Yhä useampi jauhopeukalo on löytänyt itsestään pizzamestarin. Itse tehty, kylmäkohotettu pohja ja mieluisat täytteet kohottavat pizzapäivän herkkuhetkeksi. Kokeile, miten hienosti suomalaiset raaka-aineet, poro, sienet ja puolukat, taipuvat vaalean kastikkeen kanssa pizzan täytteeksi. Poropizza tuo vaihtelua perinteisiin pizzatäytteisiin.
Helppo
8
annosta
Valmistusaineet
Kylmäkohotettu pizzapohja:
- 2 dl vettä
- n. 10 g tuorehiivaa
- 1/2 tl suolaa
- 1/2 tl sokeria
- 4-5 dl Hungry Chef Pizzajauhoa
- 2 rkl Borges oliiviöljyä
Piparjuurikastike:
- 1 rs (140 g) piparjuurituorejuustoa
- n. 2 rkl maitoa
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 tl pizzamaustetta
- 1/2 tl suolaa
Täytteeksi:
- 1,5 dl kantarelleja silputtuna (pakaste tai säilyke)
- 150 g juustoraastetta (mozzarella-emmental)
- 75 g kylmäsavuporoviipaleita
- 2 rkl puolukoita (pakaste)
- tuoretta rosmariinia
Valmistusohje
- Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva.
- Lisää suola ja sokeri.
- Alusta jauhot joukkoon vähitellen ja vaivaa kimmoisaksi taikinaksi.
- Lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa.
- Anna taikinan kohota peitettynä jääkaapissa 12–20 tuntia.
Tee kastike valmiiksi:
- Notkista piparjuurituorejuustoa maidolla.
- Purista joukkoon valkosipulinkynsi. Sekoita joukkoon pizzamauste ja suola.
- Pidä peitettynä jääkaapissa pizzantekohetkeen.
- Paloittele täytteen kantarellit ja paista niitä pannulla, jotta enin neste haihtuu. Mausta sienet ripauksella suolaa ja mustapippuria.
- Kumoa taikina jauhotetulle työpöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois.
- Jaa taikina kahteen palaan ja kauli palat pyöreiksi pizzapohjiksi (Ø 30 cm) leivinpaperin päällä. Voit vaihtoehtoisesti tehdä useita pikkupizzoja.
- Sivele piparjuurikastiketta pizzapohjille. Säästä loppu kastike lusikoitavaksi kypsän pizzan päälle tai notkista se dippikastikkeeksi reunapaloille.
- Ripottele juustoraastetta kastikkeen päälle.
- Revi poroleikkeleet paloiksi ja ripottele tasaisesti juustoraasteen päälle.
- Levitä kantarellit pizzoille.
- Siirrä pizzat leivinpaperin avulla uunipellille ja paista yksitellen 250-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes pinta on kauniisti ruskistunut. Jos käytät kiertoilmatoimintoa (225 °C), voit paistaa molemmat pizzat kerralla.
- Ripottele kuuman pizzan päälle kohmeiset puolukat ja rosmariinin neulasia.
- Lusikoi loppu kastike pizzalle tai käytä dippinä.