Keväiset mokkapalat

Nämä Hanna Sumarin keväisen pirteät mokkapalat piristävät varmasti joka vuodenaikaa! Poutapilvenomainen marenkikuorrutus lisättynä itsetehdyllä lemon curdilla vie mokkapalat täysin seuraavalle tasolle!

Täydellinen mokkapalojen pohja syntyy legendaarisesta Van Houten -kaakaosta sekä Hungry Chef 00-pizzajauhosta.

Keskitaso 12 annosta

Valmistusaineet

Pohja:

Marenki:

  • 6 kananmunanvalkuaista
  • 3 dl (erikoishienoa) sokeria
  • 2 tl Maizenaa

Lemon curd -sitruunatahna:

  • 6 kananmunankeltuaista
  • 2 dl sokeria
  • 1 dl vastapuristettua sitruunan mehua
  • 200 g voita

Valmistusohje

Aloita pohjan valmistamisella:

  1. Laita uuni lämpenemään 170 asteeseen.
  2. Vuoraa uunipelti (n. 30×40 cm kokoinen) leivinpaperilla.
  3. Vatkaa kanamunat ja sokeri paksuksi vaaleaksi vaahdoksi.
  4. Lisää seoksen joukkoon öljy ja maitorahka koko ajan vatkaten.
  5. Sekoita kuivat aineet yhteen erillisessä kulhossa. Siivilöi kaakao vehnäjauhojen joukkoon ja sekoita vielä joukkoon vaniljasokeri sekä leivinsooda. Sekoita hyvin ja lisää jauhoseosta vähin erin muna-sokeri vaahtoon. Sekoita taikinaa vain sen verran että saat taikinasta tasaisen.
  6. Levitä taikina tasaiseksi kerrokseksi pellille leivinpaperin päälle.

Tee marenki:

  1. On tärkeää, että vatkauskulho ja vispilä ovat täysin rasvattomat ja aivan kuivat. Jos käytät samaa kulhoa ja vispilää, kun kakkutaikinan valmistuksessa, tiskaa ja kuivaa ne huolellisesti.
  2. Erottele keltuaiset ja valkuaiset toisistaan tarkasti. Yhtään pisaraa keltuaista ei saa joutua valkuaisten joukkoon. Kannattaa erotella kananmunat yksi kerrallaan erilliseen astiaan ja kaataa puhtaat valkuaiset yksi kerrallaan vatkauskulhoon. Säästä keltuaiset lemon curdin valmistukseen.
  3. Vatkaa valkuaisia voimakkaasti, kunnes saat paksun valkoisen vaahdon.
  4. Lisää sitten sokeria koko ajan vatkaten korkeintaan desilitra kerrallaan.
  5. Sekoita viimeiseen erään 2 tl Maizenaa ja vatkaa vielä, kunnes vaahto on paksua ja satiininkiiltävää ja siitä muodostuu teräviä huippuja jotka pysyvät napakasti pystyssä.
  6. Laita marenkivaahto pursotinpussiin, leikkaa pussiin reikä ja pursota kakun pinta marengilla.
  7. Paista kakkua uunin keskellä 170 asteessa 25 minuuttia. Jos kokeilet kypsyyttä tikulla se jää kosteaksi marengin takia. Jos paistat mokkapaloja liikaa, niistä tulee kuivia.

Kun mokkapalat paistuvat, tee lemon curd:

  1. Vispaa sokeri, keltuaiset sekä sitruunanmehu hyvin yhteen mikronkestävässä kulhossa.
  2. Kuumenna seosta mikrossa täysteholla 3-5 minuuttia. Sekoita aina 30 sekunnin välein, kunnes tahna sakenee.
  3. Lisää kuumaan seokseen kylmä voi kuutioina. Sekoita kunnes voi on kokonaan sulanut ja seos on tasaista. Jäähdytä ja valmista tuli!
  4. Jos keltuaisten joukkoon on mennyt valkuaista se ei haittaa, mutta jos tahnassa on kypsän valkuaisen kappaleita, niin siivilöi tahna siivilällä. Valkuaishippuset eivät ole makuhaitta, mutta tasainen tahna on kauniimpi.

Anna mokkapalojen jäähtyä pellillä ja mausta valmiit mokkapalat pursottamalla pinnalle sitruunatahnaa. Keväiset mokkapalat säilyvät huoneenlämmössä ainakin seuraavaan päivään herkullisina.