Ananasmokkapalat

Mokkapala on klassikko, joka toisten mielestä ei vaadi uudistamista ja toisten mielestä on tuunattavissa loputtomiin! Sokerivaltakunta -blogin Sanja kuuluu onneksemme jälkimmäiseen porukkaan. Ananaskeikauskakku on toiminut inspiraationa näissä ananasmokkapaloissa. Kokeile ihmeessä!

Keskitaso 4 annosta

Valmistusaineet

Vuoka + pohjalle tarvittavat:

Taikina:

Päälle:

  • 100 g tummaa suklaata
  • 0,5 dl kermaa

Valmistusohje

Tee ensin ananaskerros:

  1. Laita uuni lämpeämään 200 °C.
  2. Vuoraa vuoka/vuoat leivinpaperilla.
  3. Sulata kattilassa voi, lisää voisulaan fariinisokeri ja keitä parin minuutin ajan miedolla lämmöllä.
  4. Kaada voi-sokeriseos vuoan/vuokien pohjalle ja asettele seoksen päälle ananasrenkaat.

Tee taikina:

  1. Sulata voi kattilassa.
  2. Lisää voisulan sekaan kerma.
  3. Sekoita kulhossa kuivat aineet (vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri) sekaisin.
  4. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
  5. Sekoita muna-sokerivaahdon joukkoon kuivat aineet ja voi-kermaseos vuorotellen varovasti lusikalla nostellen.
  6. Kaada taikina vuokaan/vuokiin ananasrenkaiden päälle ja paista uunissa noin 20 minuuttia.
  7. Anna mokkapalojen jäähtyä ainakin 5 minuuttia ja kumoa ne sitten kakkulautaselle tai tarjottimelle.

Suklaakastike:

  1. Kuumenna kerma lähes kiehuvaksi, lisää joukkoon paloiteltu tumma suklaa.
  2. Sekoita suklaakastike sileäksi ja koristele ananasmokkapalat. Voit peittää koko leivoksen suklaakastikkeella tai halutessasi jättää ananasrenkaat näkyviin.