Ananasmokkapalat
Mokkapala on klassikko, joka toisten mielestä ei vaadi uudistamista ja toisten mielestä on tuunattavissa loputtomiin! Sokerivaltakunta -blogin Sanja kuuluu onneksemme jälkimmäiseen porukkaan. Ananaskeikauskakku on toiminut inspiraationa näissä ananasmokkapaloissa. Kokeile ihmeessä!
Keskitaso
4
annosta
Valmistusaineet
Vuoka + pohjalle tarvittavat:
- uunivuoka joko n. 35x25 cm tai kaksi pyöreää (n. 23-25 cm halk.) vuokaa
- 3 prk Dole Tropical Gold ananasviipaleita
- 100 g fariinisokeria
- 120 g voita
Taikina:
- 4 kananmunaa
- 2,5 dl sokeria
- 200 g voita
- 2 dl kermaa
- 0,5 dl Van Houten kaakaojauhetta
- 5 dl Hungry Chef Pizzajauhoja
- 1 rkl leivinjauhetta
- 1 rkl vaniljasokeria
Päälle:
- 100 g tummaa suklaata
- 0,5 dl kermaa
Valmistusohje
Tee ensin ananaskerros:
- Laita uuni lämpeämään 200 °C.
- Vuoraa vuoka/vuoat leivinpaperilla.
- Sulata kattilassa voi, lisää voisulaan fariinisokeri ja keitä parin minuutin ajan miedolla lämmöllä.
- Kaada voi-sokeriseos vuoan/vuokien pohjalle ja asettele seoksen päälle ananasrenkaat.
Tee taikina:
- Sulata voi kattilassa.
- Lisää voisulan sekaan kerma.
- Sekoita kulhossa kuivat aineet (vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri) sekaisin.
- Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
- Sekoita muna-sokerivaahdon joukkoon kuivat aineet ja voi-kermaseos vuorotellen varovasti lusikalla nostellen.
- Kaada taikina vuokaan/vuokiin ananasrenkaiden päälle ja paista uunissa noin 20 minuuttia.
- Anna mokkapalojen jäähtyä ainakin 5 minuuttia ja kumoa ne sitten kakkulautaselle tai tarjottimelle.
Suklaakastike:
- Kuumenna kerma lähes kiehuvaksi, lisää joukkoon paloiteltu tumma suklaa.
- Sekoita suklaakastike sileäksi ja koristele ananasmokkapalat. Voit peittää koko leivoksen suklaakastikkeella tai halutessasi jättää ananasrenkaat näkyviin.