Ananasmokkapalat

Mokkapala on klassikko, joka toisten mielestä ei vaadi uudistamista ja toisten mielestä on tuunattavissa loputtomiin! Sokerivaltakunta -blogin Sanja kuuluu onneksemme jälkimmäiseen porukkaan. Ananaskeikauskakku on toiminut inspiraationa näissä ananasmokkapaloissa. Kokeile ihmeessä!

Keskitaso 4 annosta

Valmistusaineet

Vuoka + pohjalle tarvittavat:

Taikina:

Päälle:

  • 100 g tummaa suklaata
  • 0,5 dl kermaa

Valmistusohje

Tee ensin ananaskerros:

  1. Laita uuni lämpeämään 200 °C.
  2. Vuoraa vuoka/vuoat leivinpaperilla.
  3. Sulata kattilassa voi, lisää voisulaan fariinisokeri ja keitä parin minuutin ajan miedolla lämmöllä.
  4. Kaada voi-sokeriseos vuoan/vuokien pohjalle ja asettele seoksen päälle ananasrenkaat.

Tee taikina:

  1. Sulata voi kattilassa.
  2. Lisää voisulan sekaan kerma.
  3. Sekoita kulhossa kuivat aineet (vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri) sekaisin.
  4. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
  5. Sekoita muna-sokerivaahdon joukkoon kuivat aineet ja voi-kermaseos vuorotellen varovasti lusikalla nostellen.
  6. Kaada taikina vuokaan/vuokiin ananasrenkaiden päälle ja paista uunissa noin 20 minuuttia.
  7. Anna mokkapalojen jäähtyä ainakin 5 minuuttia ja kumoa ne sitten kakkulautaselle tai tarjottimelle.

Suklaakastike:

  1. Kuumenna kerma lähes kiehuvaksi, lisää joukkoon paloiteltu tumma suklaa.
  2. Sekoita suklaakastike sileäksi ja koristele ananasmokkapalat. Voit peittää koko leivoksen suklaakastikkeella tai halutessasi jättää ananasrenkaat näkyviin.
Ilmoita kun tuotetta on taas saatavilla Tuote on tilapäisesti päässyt loppumaan varastostamme. Jättämällä meille sähköpostisi, ilmoitamme teille heti kun tuotetta on jälleen saatavilla.