
Aprikoosi-chilimokkapalat
Aprikoosi-chilimokkapalat on helppo ja nopea valmistaa – ja ne säilyvät maistuvan mehukkaina pitkään. Aprikoosikuutiot muuttuvat paistaessa taikinan sisällä herkullisen tahmeiksi hedelmäkarkeiksi ja pistaasipähkinä tuo niiden pariksi rapeaa suutuntumaa. Kevyttä chilin vivahdetta Aprikoosi-chilimokkapalojen reseptiin antaa puolikas punainen chili. Voimakkaampaa tulisuutta kaipaavat voivat käyttää chilin kokonaisena siemenineen, tai lisätä mukaan jopa Habanero-chiliä!
Helppo
4
annosta
Valmistusaineet
Aprikoosi-chilimokkapalat (n. 27 x 36 cm kokoinen vuoka):
- 5 kpl tuoreita aprikooseja pienehköinä kuutioina
- 2,5 dl Van Houten -kaakaojauhetta
- 1,25 dl Hungry Chef -pizzajauhoja
- 100 g voita sulatettuna
- 1 dl fariinisokeria
- 2,5 dl sokeria
- 0,5 tl suolaa
- 2 tl vaniljatahnaa
- 3 kananmunaa
- 50 g pistaasipähkinöitä kevyesti hienonnettuna
- puolikas punainen chili hienonnettuna
- n. 4 rkl Van Houten -kaakaojauhetta vuoan jauhottamiseen
Valmistusohje
- Laita kiertoilmauuni lämpenemään 165 asteeseen.
- Sulata voi ja anna sen jäähtyä, erota sitten noin 2 rkl vuoan voiteluun. Siivilöi voitelun jälkeen vuoan jauhottamiseen varattu kaakaojauhe vuokaan kauttaaltaan. Laita vuoka jääkaappiin odottamaan taikinan valmistumista.
- Sekoita aprikoosikuutiot, pistaasipähkinämurske ja hienonnetut chilit kulhossa. Ota jauhoista 2 rkl erilleen ja sekoita ne aprikoosi-pähkinäsekoituksen joukkoon.
- Sekoita kaakaojauhe, sulatettu voi, suola, sokerit ja vaniljatahna erillisessä kulhossa. Sekoita sähkövatkaimella tasaiseksi. Lisää kananmunat yksitellen joukkoon, sekoittaen jokaisen välissä voimakkaasti. Kääntele lopuksi jauhot ja aprikoosi-pähkinä-chilisekoitus taikinan joukkoon puulusikan tai nuolijan avulla. Taikina saa olla melko paksua ja tahmeaa.
- Lusikoi taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Kannattaa huomioida, että nämä mokkapalat eivät leviä tai nouse vuoassa kovinkaan paljon, eli vuoka kannattaa yrittää täyttää mahdollisimman tasaisesti.
- Paista mokkapaloja uunissa 20-25 minuuttia, kunnes niiden pinta on kuivahtanut ja hieman halkeillut. Sisältä mokkapalat saavat jäädä mukavan pehmeiksi ja tahmeiksi, eli varo paistamasta liian pitkään!
- Valmista kaakaojauheella värjätty kermavaahto, sekoita joukkoon myös hieman sokeria ja vaniljatahnaa. Siivilöi mokkapalojen päälle kaakaojauhetta ja viimeistele kaakaojauheella värjätyllä kermavaahdolla sekä aprikoosi- ja chiliviipaleilla.