Aprikoosi-chilimokkapalat

Aprikoosi-chilimokkapalat on helppo ja nopea valmistaa – ja ne säilyvät maistuvan mehukkaina pitkään. Aprikoosikuutiot muuttuvat paistaessa taikinan sisällä herkullisen tahmeiksi hedelmäkarkeiksi ja pistaasipähkinä tuo niiden pariksi rapeaa suutuntumaa. Kevyttä chilin vivahdetta Aprikoosi-chilimokkapalojen reseptiin antaa puolikas punainen chili. Voimakkaampaa tulisuutta kaipaavat voivat käyttää chilin kokonaisena siemenineen, tai lisätä mukaan jopa Habanero-chiliä!

Helppo 4 annosta

Valmistusaineet

Aprikoosi-chilimokkapalat (n. 27 x 36 cm kokoinen vuoka):

  • 5 kpl tuoreita aprikooseja pienehköinä kuutioina
  • 2,5 dl Van Houten -kaakaojauhetta
  • 1,25 dl Hungry Chef -pizzajauhoja
  • 100 g voita sulatettuna
  • 1 dl fariinisokeria
  • 2,5 dl sokeria
  • 0,5 tl suolaa
  • 2 tl vaniljatahnaa
  • 3 kananmunaa
  • 50 g pistaasipähkinöitä kevyesti hienonnettuna
  • puolikas punainen chili hienonnettuna
  • n. 4 rkl Van Houten -kaakaojauhetta vuoan jauhottamiseen

Valmistusohje

  1. Laita kiertoilmauuni lämpenemään 165 asteeseen.
  2. Sulata voi ja anna sen jäähtyä, erota sitten noin 2 rkl vuoan voiteluun. Siivilöi voitelun jälkeen vuoan jauhottamiseen varattu kaakaojauhe vuokaan kauttaaltaan. Laita vuoka jääkaappiin odottamaan taikinan valmistumista.
  3. Sekoita aprikoosikuutiot, pistaasipähkinämurske ja hienonnetut chilit kulhossa. Ota jauhoista 2 rkl erilleen ja sekoita ne aprikoosi-pähkinäsekoituksen joukkoon.
  4. Sekoita kaakaojauhe, sulatettu voi, suola, sokerit ja vaniljatahna erillisessä kulhossa. Sekoita sähkövatkaimella tasaiseksi. Lisää kananmunat yksitellen joukkoon, sekoittaen jokaisen välissä voimakkaasti. Kääntele lopuksi jauhot ja aprikoosi-pähkinä-chilisekoitus taikinan joukkoon puulusikan tai nuolijan avulla. Taikina saa olla melko paksua ja tahmeaa.
  5. Lusikoi taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Kannattaa huomioida, että nämä mokkapalat eivät leviä tai nouse vuoassa kovinkaan paljon, eli vuoka kannattaa yrittää täyttää mahdollisimman tasaisesti.
  6. Paista mokkapaloja uunissa 20-25 minuuttia, kunnes niiden pinta on kuivahtanut ja hieman halkeillut. Sisältä mokkapalat saavat jäädä mukavan pehmeiksi ja tahmeiksi, eli varo paistamasta liian pitkään!
  7. Valmista kaakaojauheella värjätty kermavaahto, sekoita joukkoon myös hieman sokeria ja vaniljatahnaa. Siivilöi mokkapalojen päälle kaakaojauhetta ja viimeistele kaakaojauheella värjätyllä kermavaahdolla sekä aprikoosi- ja chiliviipaleilla.