Veriappelsiinimokkapalat

Appelsiinin ja suklaan yhdistelmä on hyväksi todettu kokonaisuus, eikä suotta. Tähän leivokseen suklaisuutta tuovat sekä Van Houten -kaakaojauhe, että pieni määrä suklaahippuja. Leivontaan käytetään pizzajauhoja, jotka ovat jauhatukseltaan melko hienoa – mutta valmiista mokkapaloista ei siltikään tule liian tiivitä, sillä taikinaan lisätään pieni määrä kookoshiutaleita. Hiutaleet tuovat lisämaun lisäksi mukavaa kuohkeutta valmiisiin mokkapaloihin.

Veriappelsiinien sijaan voit myös käyttää leivontaan puoliveriappelsiineja tai perinteisiä appelsiineja. Kaikista vaihtoehdoista tulee yhtä herkullinen lopputulos!
Tämän reseptin on kehittänyt Satokausikalenteri.

Keskitaso 8 annosta

Valmistusaineet

Veriappelsiinimokkapalat:

  • 5-6 veriappelsiinia
  • 4 rkl veriappelsiinimehua
  • 1 dl + 3dl sokeria
  • 1/2 dl fariinisokeria
  • 4 kananmunaa
  • 4,5 dl Borges-oliiviöljyä
  • 4 dl Hungry Chef 00-pizzajauhoa
  • 1,5 dl kookoshiutaleita
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl suolaa
  • 1,5 dl Van Houten -kaakaojauhetta
  • 4 rkl sitruslikööriä esim. Grand Marnier (voi korvata myös veriappelsiinimehulla)
  • 2 rkl veriappelsiinin raastettua kuorta
  • 2 tl vaniljatahnaa
  • 150 g maitosuklaahippuja
  • oliiviöljyä vuoan voiteluun

Valmistusohje

Veriappelsiinimokkapalat
(noin 35 cm x 25 cm kokoinen, korkeareunainen vuoka)

  1. Laita uuni lämpiämään 200-asteeseen.
  2. Leikkaa leivinpaperista yhtenäinen pala, joka peittää vuoan pohjan ja pitkät reunat. Voitele vuoan pohja ja pitkät reunat pienellä määrällä oliiviöljyä, jotta leivinpaperi pysyy hyvin paikallaan. Aseta leivinpaperi voideltuun vuokaan ja voitele tämän jälkeen leivinpaperilla vuorattu pohja ja vuoan kaikki reunat runsaalla määrällä oliiviöljyä.
  3. Leikkaa veriappelsiineistä kantapalat ja purista niistä mehu. Leikkaa jäljelle jääneet keskiosat ohuiksi, muutaman millin paksuisiksi, pyöreiksi viipaleiksi.
  4. Sekoita 1 dl sokeria ja 4 rkl appelsiinimehua pienessä kulhossa ja leivitä se leivinpaperilla vuoratun ja oliiviöljyllä voidellun vuoan pohjalle. Asettele sen jälkeen vuoan pohjalle ohuita veriappelsiiniviipaleita hieman lomittain.
  5. Riko huoneenlämpöiset kananmunat kulhoon ja lisää kulhoon 3 dl sokeria ja fariinisokeri. Vaahdota kananmunat ja sokerit kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää oliiviöljy ohuena nauhana, koko ajan voimakkaasti sekoittaen.
  6. Sekoita kuivat aineet, eli pizzajauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe, kulhossa. Siivilöi seos. Lisää kookosjauhe siivilöityjen jauhojen joukkoon.
  7. Sekoita kosteat aineet, eli sitruslikööri, vaniljatahna ja raastettu kuori, pienessä kulhossa.
  8. Lisää kuivat ja kosteat aineet taikinaan vuorotellen, varovasti sekoittaen. Aloita ja lopeta kuivilla aineilla ja lisää kosteat aineet kahdessa osassa. Lisää hieman kuivia aineita kosteiden aineiden lisäysten välillä. Sekoita viimeiseksi joukkoon maitosuklaahiput.
  9. Kaada taikina vuokaan lomittain aseteltujen sitrusviipaleiden päälle, tasoita pinta ja laita vuoka uuniin. Laske uunin lämpötila 180-asteeseen. Paista kypsäksi, noin 30-40 minuuttia.
  10. Anna kypsän leivoksen jäähtyä 15 minuuttia, ennen kun kumoat sen ritilän päälle jäähtymään. Varo kumotessa, sillä vuoasta saattaa valua nestettä leivosta kumotessa.
  11. Voit syödä mokkapalat saman tien, mutta ne ovat mehukkaimmillaan seuraavana päivänä. Voit säilyttää mokkapalat kelmuun käärittynä huoneenlämmössä.

 

Maailman parhaat mokkapalat

Mahtava mokkapalavuosi 2022 on virallisesti pyörähtänyt käyntiin. Mokkapalavuoden aikana klassikkoleivoksesta julkaistaan herkullisia Satokausi-reseptejä alkuperäistä Van Houten -kaakaota hyödyntäen.

Vinkit parhaisiin mokkapaloihin