Aikuisten konjakkiset mokkapalat

Hanna Sumari muokkasi lapsuudesta tutut mokkapalat aikuiseen makuun. Yhtä helpot leipoa kuin ennenkin, mutta konjakki tekee niistä kahvin kanssa makuklassikon ja kahvipöydän show stopperin.

Helppo 16 annosta

Valmistusaineet

Ainekset pohjaan:

Ainekset kuorrutteeseen:

  • 2 dl kermaa
  • 200g tummaa suklaata
  • 1tl espressopikakahvijauhetta

Ainekset konjakkipalloihin:

  • Mokkapalalevyn reunapalat
  • n. 1rkl sulatettua voita
  • 2 rkl konjakkia
  • Van Houten kaakaojauhetta

Valmistusohje

  1. Lämmitä uuni 180 asteeseen.Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Lisää joukkoon kylmä kahvi ja hiukan jäähtynyt voisula.
  2. Sekoita kuivat keskenään, siivilöi ne ja lisää muutamassa erässä taikinaan. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille paista uunin alatasolla n 10-15 min. Älä ylipaista!
  3. Anna mokkapalalevyn jäähtyä ja kostuta se kevyesti konjakilla.
  4. Valmista kuorrute sulattamalla suklaa ja kuumaan kermaan. Lisää joukkoon 1 tl (espresso)pikakahvijauhetta. Sekoita tasaiseksi ja kaada pohjan päälle. Tasoita kuorrute lastalla ja laita hyytymään jääkaappiin pariksi tunniksi.
  5. Leikkaa levyn reunat tasaisiksi, säästä reunapalat. Jaa kakku haluamasi kokoisiin paloihin.
  6. Sekoita säästämiisi reunapaloihin kulhossa n. 1 rkl voisulaa ja 2 rkl konjakkia. Sekoita tasainen massa ja muodosta siitä leivinpaperille pötkylä ja kääri leivinpaperi tiukasti sen ympärille. Laita pötkö jääkaappiin kovettumaan. Leikkaa kovettuneesta potköstä viipaleita pyöritä niistä palloja. Pudota pallot yksitellen kaakaojauheeseen ja nosta varoen haarukan avulla valmiiden mokkapalojen päälle.