Mokkapaladonitsit

Vuoden 2022 mokkapalalähettiläämme Hanna Sumari kääri hihansa ja leipoi mitä hurmaavimmat mokkapaladonitsit, jotka sopivat vapun lisäksi myös varmasti moniin muihin juhlapäiviin tai vaikkapa arkena herkuteltavaksi! Mehevät ja maukkaat donitsit tehdään donitsipellillä.

Helppo

Valmistusaineet

Taikina:

Suklaakuorrutus:

Värikkäät kuorrutukset:

  • 4 dl tomusokeria
  • vettä
  • elintarvikepastavärejä

Valmistusohje

Aloita valmisteluilla: laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele donitsipellin kolot hiukan pehmenneellä, mutta ei vetelällä, voilla ja jauhota kolot vehnäjauhoilla. Voitelu on tärkeää, että mokkapaladonitsit irtoavat hyvin vuoasta.

Tee mokkapaladonitsitaikina:

  1. Sekoita ensin yhteen jauhot, sokeri ja suola.
  2. Yhdistä sitten toisessa kulhossa smetana, kananmunat, vanilja ja ruokasooda ja sekoita tasaiseksi.
  3. Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon kaakaojauhe ja sekoita hyvin. Lisää sen jälkeen joukkoon vielä kiehuva vesi ja anna seoksen poreilla minuutti. Ota kattila liedeltä.
  4. Kaada voi – kaakaoseos jauhoseokseen ja sekoita tasaiseksi. Jäähdytä seos samalla huoneen lämpöiseksi.
  5. Lisää sitten smetana-munaseos taikinaan rauhallisesti sekoittaen, kunnes seos on tasainen.
  6. Täytä voidellun ja jauhotetun donitsipellin kolot taikinalla. Pursotinpussi on hyvä apuväline. Jätä 1/3 nousuvaraa. Paista uunin keskiosassa n. 10 minuuttia. Anna mokkapaladonitsien jäähtyä pellillä kymmenisen minuuttia. Irrota sitten donitsien reunat varovasti veitsellä ja nosta donitsit jäähtymään ritilälle.
  7. Puhdista, voitele ja jauhota donitsipelti ja paista sitten toinen erä mokkapaladonitseja jäljelle jääneestä taikinasta.

Tee donitsien kuorrutukset:

  1. Sekoita kulhossa tomusokeri ja kaakaojauhe.
  2. Lisää maito ja voisula ja sekoita tasaiseksi.
  3. Levitä suklaakuorrutus mokkapaladonitsien päälle pullasudilla tai lusikalla.

Valkoinen, vihreä ja oranssi kuorrute on sekoitus tomusokeria, vettä ja elintarvikepastaväriä. Pastaväreillä värjäys sujuu parhaiten ja väreistä tulee vahvoja.

  1. Laita 4 dl tomusokeria kulhoon ja lisää vettä pieninä erinä kerrallaan hyvin sekoittaen, kunnes saat notkean massan.
  2. Ota valkoisesta seoksesta osia pienempii kulhoihin ja värjää niitä erikseen mielesi mukaan. Pastavärit ovat vahvoja, joten pieni määrä tikun nokassa on hyvä määrä aloittaa värjääminen ja lisätä väriä sitten tarpeen mukaan.
  3. Laita kuorrutteita pursotinpusseihin ja leikkaa kärkeen pieni reikä. Tee kuvioita mokkapaladonitsien pinnalle. Voit käyttää koristeina myös syötäviä kukkia.

(Vaaleanpunaiset mokkapaladonitsit on kuorrutettu sulatetulla rubysuklaalla)