Sitruunainen kanatagine

Raikas sitruunainen kanatagine sopii loistavasti kevääseen ja vaikkapa pääsiäispöytään pääruoaksi. Sunsweet-luumut tuovat hapokkaan sitruunan rinnalle juuri sopivasti täyteläisyyttä ja makeutta.

Tagine on marokkolainen klassikkoruoka.

60 min Helppo 4 annosta

Valmistusaineet

Kanatagine:

  • 600 g broilerinpaistia tai paistileikettä
  • 500 g perunoita
  • 1 kpl keltasipuli
  • 3-4 kpl valkosipulinkynttä
  • 3 dl kanalientä
  • 1 kpl appelsiinin mehu ja raastettu kuori
  • 1 kpl luomusitruuna tai 4 minisitruunaa
  • 1 dl Sunsweet-luumuja
  • 1 dl vihreitä oliiveja
  • 1/2 dl Borges-oliiviöljyä
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 kanelitanko
  • 1 tl jeeraa
  • 1 tl jauhettua inkivääriä
  • 1/2 tl chiliä

Lisäksi:

Valmistusohje

  1. Pyyhkäise paistileikkeet talouspaperilla kuivaksi ja nosta uunivuokaan. Pese perunat huolellisesti ja leikkaa paloiksi. Kuori ja lohko sipuli ja valkosipulinkynnet. Lisää perunat ja sipulit vuokaan.
  2. Kuumenna kanaliemi ja lisää vuokaan. Purista joukkoon appelsiinista mehu ja kuoriraaste.
  3. Pese sitruuna huolellisesti ja leikkaa lohkoiksi, poista mahdolliset siemenet. Lisää sitruunanlohkot vuokaan. Jos käytät minisitruunoita, pese ja puolita ne ennen vuokaan lisäämistä.
  4. Lisää luumut, oliivit, hunaja, suola, kanelitanko, jeera, inkivääri ja chili. Sekoita.
  5. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 50–60 minuuttia. Lisää suolamantelit ja hienonnettu minttu tai korianteri. Tarjoile hyvän hapanjuurileivän kanssa.
Ilmoita kun tuotetta on taas saatavilla Tuote on tilapäisesti päässyt loppumaan varastostamme. Jättämällä meille sähköpostisi, ilmoitamme teille heti kun tuotetta on jälleen saatavilla.