Sitruunainen kanatagine
Raikas sitruunainen kanatagine sopii loistavasti kevääseen ja vaikkapa pääsiäispöytään pääruoaksi. Sunsweet-luumut tuovat hapokkaan sitruunan rinnalle juuri sopivasti täyteläisyyttä ja makeutta.
Tagine on marokkolainen klassikkoruoka.
60
min
Helppo
4
annosta
Valmistusaineet
Kanatagine:
- 600 g broilerinpaistia tai paistileikettä
- 500 g perunoita
- 1 kpl keltasipuli
- 3-4 kpl valkosipulinkynttä
- 3 dl kanalientä
- 1 kpl appelsiinin mehu ja raastettu kuori
- 1 kpl luomusitruuna tai 4 minisitruunaa
- 1 dl Sunsweet-luumuja
- 1 dl vihreitä oliiveja
- 1/2 dl Borges-oliiviöljyä
- 1 rkl hunajaa
- 1 tl suolaa
- 1 kanelitanko
- 1 tl jeeraa
- 1 tl jauhettua inkivääriä
- 1/2 tl chiliä
Lisäksi:
- 1 dl hienonnettua minttua tai korianteria
- 1 dl Borges-suolamanteleita
Valmistusohje
- Pyyhkäise paistileikkeet talouspaperilla kuivaksi ja nosta uunivuokaan. Pese perunat huolellisesti ja leikkaa paloiksi. Kuori ja lohko sipuli ja valkosipulinkynnet. Lisää perunat ja sipulit vuokaan.
- Kuumenna kanaliemi ja lisää vuokaan. Purista joukkoon appelsiinista mehu ja kuoriraaste.
- Pese sitruuna huolellisesti ja leikkaa lohkoiksi, poista mahdolliset siemenet. Lisää sitruunanlohkot vuokaan. Jos käytät minisitruunoita, pese ja puolita ne ennen vuokaan lisäämistä.
- Lisää luumut, oliivit, hunaja, suola, kanelitanko, jeera, inkivääri ja chili. Sekoita.
- Kypsennä 200-asteisessa uunissa 50–60 minuuttia. Lisää suolamantelit ja hienonnettu minttu tai korianteri. Tarjoile hyvän hapanjuurileivän kanssa.