Toscakakku luumupiilolla
Tämän herkullisen toscakakun salaisuus on ihanan tahmea luumupiilo, tietenkin Sunsweet-luumuista.
Toscakuorrute levitetään hieman raa’an kakkupohjan päälle ja se valahtaa keskeltä kakun sisään. Tämän mehevämpää toscakakkua saa siis etsiä!
Toscakakku on oikea klassikkoleivonnainen ja se sopii kahvin kaveriksi arkeen ja juhlaan!
60
min
Helppo
10
annosta
Valmistusaineet
Pohja:
- 100 g voita
- 3 kananmunaa
- 1,5 dl sokeria
- 2,5 dl vehnäjauhoa
- 1,5 tl leivinjauhetta
Luumupiilo:
- 1 pss Sunsweet-luumuja
- 3 rkl vettä
Kuorrute:
- 100 g voita
- 100 g mantelilastuja
- 1 dl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- 0,75 dl kuohukermaa
- 1 rkl vehnäjauhoa
Valmistusohje
- Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen. Aseta kakkuvuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle leivinpaperi ja voitele voilla sekä kuorruta korppujauholla vuoan reunat.
- Sulata pohjan voi ja jätä se jäähtymään.
- Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauho ja leivinjauhe keskenään, siivilöi seos taikinan joukkoon ja kääntele varovasti nuolijalla. Lisää joukkoon vielä voisula ja kääntele taikina tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan.
- Lisää luumut sekä vesi astiaan ja survo sauvasekoittimella tahnaksi. Voit tehdä saman myös monitoimikoneella. Lusikoi luumutahna taikinan päälle ympyrän muotoon ja painele veitsellä tahnaa hieman taikinan sisään.
- Kypsennä kakkua 15-20 minuuttia, kunnes se on saanut väriä, mutta on keskeltä vielä hieman raaka.
- Valmista kuorrute mittaamalla kaikki ainekset kattilaan ja keittämällä sitä noin 10 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes se on saanut kaunista karamellista väriä ja paksuuntunut. Levitä kuorrute kakkupohjan päälle, nosta uunin lämpötila 225 asteeseen ja jatka kypsentämistä noin 10 minuuttia, kunnes pinnassa on kaunis väri ja kakku on kypsä.
- Irrota hieman jäähtyneenä vuoasta, viimeistele tomusokerilla ja nauti sellaisenaan tai kevyesti vatkatun kerman kanssa.