Suklaaletut Van Houtenin tapaan
Silloin kun tekee mieli jotain superhyvää, kannattaa kokeilla tätä suklaalettujen ohjetta, jonka sokerivaltakunta -blogin kirjoittaja Sanja meille kehitteli. Linkistä löydät yksityiskohtaiset ohjeet ja vinkit siihen, miten lettutaikina onnistuu joka kerta. Käy kurkkaamassa!
Valmistusaineet
Lettutaikina:
- 200 g 00-jauhoja (Hungry Chef Pizzajauhoja)
- ripaus suolaa
- 30 g Van Houten kaakaojauhetta
- 1 rkl sokeria
- 1 kananmuna
- 1 rkl Borges Extra Mild oliiviöljyä
- 2 dl kivennäisvettä
- 3 dl maitoa
Mascarpone-suklaavaahto:
- 500 g Mascarpone-juustoa
- 30 g tomusokeria
- 3 dl kermaa
- 20 g Van Houten kaakaojauhetta
Koristeluun:
- 2 dl vispikermaa
- 20 g tummaa suklaata
- 1 prk Dole Tropical Gold ananasviipaleita
Paistamiseen:
Valmistusohje
Valmista ensin lettutaikina:
- Sekoita kaikki taikinan kuivat aineet isoon kulhoon.
- Sekoita nesteet keskenään.
- Lisää kananmuna-, öljy-, kivennäisvesi- ja maitosekoitus pienissä erissä kuiviin aineisiin.
- Sekoita vispilällä hyvin ja anna taikinan levätä 30 minuuttia.
Taikinan levätessä valmista täyte:
- Notkista Mascarpone ja lisää siivilöity kaakao ja tomusokeri.
- Vatkaa tasaiseksi.
- Lisää seokseen kermaa ja vatkaa koko seos vaahdoksi.
- Laita seos pursotuspussiin.
Paista letut öljyllä voidellulla pannulla keskilämmöllä. Tästä lettureseptistä tulee n. 12 suurehkoa lettua.
Sulata koristeluun tarkoitettu suklaa vesihauteessa tai varovasti mikrossa. Vatkaa kerma ja laita se pursotuspussiin.
Pursota valmiin letun keskelle reilusti mascarpone-suklaavaahtoa ja kääri varovasti. Pursota päälle kermaa ja koristele suklaasulalla. Tarjoile ananaksen kanssa tai jonkun muun raikkaan hedelmän kanssa.