Raikas ananassalsa kalalle

Raikas ja mausteinen salsakastike saa mukavaa makeutta ananaksesta. Kylmänä tarjottava kastike maistuu paistetun kalan tai broilerin kera. Kannattaa kokeilla myös texmex-herkkujen, kuten tacojen ja tortillojen lisukkeena.

30 min Helppo 4 annosta

Valmistusaineet

Siikafileet:

  • n. 600 g siikafileetä (nahallinen, ruodoton)
  • suolaa, valkopippuria
  • paistamiseen öljyä ja voita

Ananassalsa:

Valmistusohje

Tee ensin ananassalsa.

  1. Paloittele ananasrenkaat ja valuta ne siivilässä.
  2. Huuhtele tomaatti ja kurkku. Leikkaa ne pieniksi kuutioiksi.
  3. Hienonna kevätsipulit, chili ja korianteri.
  4. Yhdistä kaikki ainekset kulhossa.
  5. Pese limetti, kuivaa se ja raasta puolikkaasta kuori. Purista mehu ja lisää ne salsaan.
  6. Kääntele sekaan inkivääriraaste, öljy, sokeri ja suola. Tarkista maku.
  1. Leikkaa siika annospaloiksi.
  2. Ripottele kalalle suolaa ja pippuria.
  3. Kuumenna paistinpannussa öljy ja voi.
  4. Ruskista siikafileet ensin lihapuolelta, käännä nahkapuoli pannulle ja kypsennä loppuun. Jätä kala meheväksi.

Tarjoa ananassalsaa kala- ja broileriruokien kanssa tai texmex-herkkujen lisukkeena.