Grissinit eli italialaiset leipätikut Hungry Chefin jauhoista
90 min
Helppo
8 annosta

Grissinit eli leipätikku resepti

Italiasta kotoisin olevat leipätikut eli grissinit ovat oivaa rouskuteltavaa täyteläisen keiton kanssa, aromikkaan juuston kaverina tai dipattuna hyvään öljyyn ja balsamietikkaan. Rapsakka leipätikku tykkää myös salaatista tai antipastolautasesta. Leipätikkujen reseptin loihti Taina Tellman ja kuvauksesta huolehti Arto Vuohelainen.

Valmistusaineet

Valmistusohje

  1. Sekoita suola, sokeri ja hiiva kulhossa nestemäiseksi. Lisää kädenlämpöinen vesi ja öljy. Alusta jauhot joukkoon. Kohota taikinaa liinan alla 20 minuuttia.
  2. Jaa taikina noin 25 palaan. Leivo palat ohuiksi, 0,5 senttimetrin paksuiksi ja noin 20 senttimetrin pitkiksi tikuiksi. Nosta leipätikut leivinpaperilla peitetylle pellille ja kohota liinan alla 20 minuuttia.
  3. Sulata voi ja sekoita öljyyn. Voitele tikut öljyseoksella, mausta tikut siemenillä. Paista 200 asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.
Jaa resepti
Ilmoita kun tuotetta on taas saatavilla Tuote on tilapäisesti päässyt loppumaan varastostamme. Jättämällä meille sähköpostisi, ilmoitamme teille heti kun tuotetta on jälleen saatavilla.