Grissinit eli leipätikku resepti
Italiasta kotoisin olevat leipätikut eli grissinit ovat oivaa rouskuteltavaa täyteläisen keiton kanssa, aromikkaan juuston kaverina tai dipattuna hyvään öljyyn ja balsamietikkaan. Rapsakka leipätikku tykkää myös salaatista tai antipastolautasesta. Leipätikkujen reseptin loihti Taina Tellman ja kuvauksesta huolehti Arto Vuohelainen.
90
min
Helppo
8
annosta
Valmistusaineet
Valmistusaineet:
- 0,5 tl suolaa
- 0,5 tl sokeria
- 10 g (n. 1 rkl) tuorehiivaa
- 1 dl vettä
- 0,5 dl Borges Classic oliiviöljyä
- 3 dl Hungry Chef vaaleita sämpyläjauhoja
Päälle:
- 1 rkl Borges Classic oliiviöljyä
- 1 rkl sulatettua voita
- mustia siemeniä esim. unikon tai seesaminsiemeniä
Valmistusohje
- Sekoita suola, sokeri ja hiiva kulhossa nestemäiseksi. Lisää kädenlämpöinen vesi ja öljy. Alusta jauhot joukkoon. Kohota taikinaa liinan alla 20 minuuttia.
- Jaa taikina noin 25 palaan. Leivo palat ohuiksi, 0,5 senttimetrin paksuiksi ja noin 20 senttimetrin pitkiksi tikuiksi. Nosta leipätikut leivinpaperilla peitetylle pellille ja kohota liinan alla 20 minuuttia.
- Sulata voi ja sekoita öljyyn. Voitele tikut öljyseoksella, mausta tikut siemenillä. Paista 200 asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.
VINKKI! Grissinitaikinaa on helppo maustaa esimerkiksi kuivatuilla sienillä, valkosipulilla ja yrttimausteilla.
VINKKI! Öljy-voiseos antaa grissineille kauniin värin.