Cheddar-kanatapakset
Cheddar-kanatapakset ovat herkullisia pikkusuolaisia, jotka maistuvat juhlatarjottavanakin. Kanatapasten rapea pinta syntyy paahdetusta pähkinästä. Laita cheddar-kanatapakset tikun päähän tai napsi sormin.
Valmistusaineet
Cheddar-kanatapakset:
- 2 prk Lagom kanafile vedessä
- 300 g tuorejuustoa
- 100 g cheddar-juustoraastetta
- 2 tl mustapippuria
- 1 tl savupaprikajauhetta
- 1 tl valkosipulijauhetta
- 1 tl suolaa
- 1 rkl limenmehua
- 1 dl hienonnettua ruohosipulia
Päälle:
- 150 g pekaanipähkinää
- ½ tl suolaa
- 1 rkl hienonnettua ruohosipulia
Valmistusohje
- Valuta kanafileet siivilässä ja riko kanafileiden rakenne sekoituskulhossa.
- Lisää joukkoon tuorejuusto, juustoraaste, mausteet ja ruohosipuli.
- Sekoita tasaiseksi massaksi ja muotoile saman kokoisiksi palloksi leivinpaperin päälle.
- Jäähdytä kanatapaksia jääkaapissa noin tunnin ajan.
- Paahda pekaanipähkinät kuumalla pannulla suolan kanssa ja hienonna veitsellä tai kevyesti tehosekoittimessa. Lisää joukkoon hienonnettu ruohosipuli.
- Pyöritä kanacheddar-pallot pähkinäseoksessa
- Lisää kanatapaksiin halutessasi tikut.