Kanatäytteiset rieskarullat

Kietaise rieskan sisään maukasta, Lagomin kanasäilykkeestä tehtyä kanatäytettä ja nauti rulla retkieväänä, välipalana tai paloiteltuna pieninä suupaloina.

30 min Helppo 6 annosta

Valmistusaineet

  • 2 pkt (4 purkkia) Lagom kanafileetä öljyssä
  • 1 vihreä paprika
  • 1 tomaatti
  • 10 cm pala purjon vaaleaa osaa
  • 2-3 lehtisellerin vartta
  • 1 prk (200 g) ranskankermaa
  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • 2 rkl makeaa chilikastiketta
  • 1 tl sitruunamehua
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl rouhittua mustapippuria
  • 1 pkt (6 kpl, 260 g) suorakaiteen muotoista ohutrieskaa
  • 1 ruukku rucolaa

Valmistusohje

  1. Valuta kanafileet siivilässä. Kumoa kanat kulhoon ja hienonna ne haarukalla.
  2. Huuhtele ja pilko paprika, tomaatti, lehtisellerit ja halkaistu purjo. Kumoa kulhoon.
  3. Lisää ranskankerma, valkosipuli, chilikastike, sitruunamehu sekä suola ja pippuri.
  4. Sekoita tasaiseksi tahnaksi. Tarkista maku.
  5. Jaa kanatahna rieskoille, noin 1 ½ dl/rieska.
  6. Levitä täyte siten, että jätät pitkän sivun yläreunasta pari senttiä vapaaksi.
  7. Revi täytteen päälle rucolanlehtiä.
  8. Rullaa rieskat tiiviiksi pötköiksi. Jätä saumapuoli rullan alle.
  9. Kiedo rullat tiukasti tuorekelmuihin ja nosta jääkaappiin vetäytymään pariksi tunniksi.

Tarjoa välipalana sellaisenaan tai paloiteltuna pieninä cocktailpaloina.

Vinkki: Jos haluat oikaista, vaihda kastike valkosipulilla tai chilillä maustettuun tuorejuustoon ja notkista sitä tarvittaessa maidolla.