
Kanatäytteiset rieskarullat
Kietaise rieskan sisään maukasta, Lagomin kanasäilykkeestä tehtyä kanatäytettä ja nauti rulla retkieväänä, välipalana tai paloiteltuna pieninä suupaloina.
30
min
Helppo
6
annosta
Valmistusaineet
- 2 pkt (4 purkkia) Lagom kanafileetä öljyssä
- 1 vihreä paprika
- 1 tomaatti
- 10 cm pala purjon vaaleaa osaa
- 2-3 lehtisellerin vartta
- 1 prk (200 g) ranskankermaa
- 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
- 2 rkl makeaa chilikastiketta
- 1 tl sitruunamehua
- 1 tl suolaa
- 1/2 tl rouhittua mustapippuria
- 1 pkt (6 kpl, 260 g) suorakaiteen muotoista ohutrieskaa
- 1 ruukku rucolaa
Valmistusohje
- Valuta kanafileet siivilässä. Kumoa kanat kulhoon ja hienonna ne haarukalla.
- Huuhtele ja pilko paprika, tomaatti, lehtisellerit ja halkaistu purjo. Kumoa kulhoon.
- Lisää ranskankerma, valkosipuli, chilikastike, sitruunamehu sekä suola ja pippuri.
- Sekoita tasaiseksi tahnaksi. Tarkista maku.
- Jaa kanatahna rieskoille, noin 1 ½ dl/rieska.
- Levitä täyte siten, että jätät pitkän sivun yläreunasta pari senttiä vapaaksi.
- Revi täytteen päälle rucolanlehtiä.
- Rullaa rieskat tiiviiksi pötköiksi. Jätä saumapuoli rullan alle.
- Kiedo rullat tiukasti tuorekelmuihin ja nosta jääkaappiin vetäytymään pariksi tunniksi.
Tarjoa välipalana sellaisenaan tai paloiteltuna pieninä cocktailpaloina.
Vinkki: Jos haluat oikaista, vaihda kastike valkosipulilla tai chilillä maustettuun tuorejuustoon ja notkista sitä tarvittaessa maidolla.