Flammkuchen-resepti Hungry Chefin tapaan
Vähän kuin pizza, mutta helpompi. Tämä Keski- ja Etelä-Euroopassa suosittu pizzankaltainen lätty on herkullinen vaihtoehto silloin kun haluaa hyvää helposti! Flammkuchen reseptin meille teki Maistelun Maailma
45
min
Helppo
4
annosta
Valmistusaineet
Pohja:
- 6 dl Hungry Chef Sämpyläjauhoja
- 7 rkl Borges 2-oils rypsi-ja oliiviöljysekoitusta
- 2,5 dl vettä
- 1 tl suolaa
Täyte:
- 300 g Creme Fraiche
- Mustapippuria
- Valkosipulia
Päällisiin vinkkejä:
- Tonnikalaa (maustettuna tai naturel) + punasipulia
- Fetaa+rosmariinia+oliiviöljyä
- Savulihaa+punasipulia
Valmistusohje
Tee ensin pohja:
- Sekoita lusikalla kulhossa ainekset hyvin
- Peitä kelmulla ja anna taikinan tekeytyä 30 minuuttia
- Täytteessä voit käyttää mielikuvitusta, mutta kastikkeeksi tarvitset 2 kpl 150g Creme Fraiche purkkeja. Klassinen Flammkuchen sisältää sipulin suikaleita ja savulihaa. Creme Fraichen sekaan kannattaa puristaa muutama valkosipulin kynsi. Toimivia makupareja täytteeksi on: Feta+Rosmariini+Oliiviöljy, Tonnikala+Punasipuli. Näissä kannattaa testailla yllättäviäkin yhdistelmiä.
Valmista Flammkuchenit:
- Jaa taikina neljään osaan.
- Jauhota leivinpaperiarkki ja kauli taikina ohkaiseksi sen päällä ja nosta pellille.
- Levitä Creme Fraiche, mustapippurirouhetta ja halutut täytteet.
- Paista noin 10 minuuttia 250 C lämpötilassa.
- Leikkaa Flammkuchen neljään suikaleeseen ja nosta tarjolle.