Halloween mokkapalat

Muhkeat ja mehevät Halloween-mokkapalat maistuvat ihanasti suklaalle ja appelsiinille.

Koristeina heiluvat haamut ja lentävät lepakot. Lepakkoruuduissa pinnalle puuteroitu Van Houten -kaakaojauhe maistuu ihanalta ja tuo hiukan särmää makeuteen.

Tämän ihanan reseptin meille teki Hanna Sumari.

90 min Haastava 10 annosta

Valmistusaineet

Halloween mokkapalat:

  • 5 dl Hungry Chef 00-pizzajauhoja
  • 5 dl sokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 dl maustamatonta jugurttia
  • 4 kananmunaa
  • 2 appelsiinin kuorta raastettuna
  • 2 tl vaniljapastaa
  • 200g voita
  • 1 dl Van Houten -kaakaojauhetta
  • 2,5 vastapuristettua appelsiinin mehua

Kuorrutus:

  • 200g huoneenlämpöistä appelsiinituorejuustoa
  • 100g huoneenlämpöistä suolatonta voita
  • 10 dl tomusoria
  • 3 tuubia oranssia geeliväriä

Koristelu - Haamut:

  • 2 kpl kananmunan valkuaista
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • sokerisilmiä

Koristelu - Lepakot:

Valmistusohje

Halloween-mokkapalojen valmistus

  1. Sekoita yhteen jauhot, sokeri, suola, ruokasooda ja leivinjauhe.
  2. Sekoita toisessa kulhossa yhteen jogurtti, kananmunat, vaniljapasta sekä appelsiininkuoriraaste.
  3. Laita voi kattilaan sulamaan ja lisää joukkoon kaakaojauhe ja anna pulpahtaa. Ota kattila liedeltä ja lisää sekaan appelsiinimehu. Sekoita hyvin. Anna jäähtyä huoneenlämpöön.
  4. Yhdistä jogurtti-kanamunaseos jauhosekoitukseen ja lisää lopuksi voi-kaakaoseos. Sekoita tasaiseksi.
  5. Vuoraa korkeareunainen leivinpelti leivinpaperilla ja kaada taikina pellille. Tasoita. Paista 200 uunissa 15-20 min uunista riippuen. Kokeile kypsyyttä puutikulla. Kun tikku tulee mokkapaloista kuivana, mokkapalat ovat valmiit. Älä ylipaista. Anna jäähtyä.
  6. Valmista seuraavaksi kuorrutus

Kuorrutus

  1. Siivilöi tomusokeri valmiiksi erilliseen kulhoon. Vatkaa huoneenlämpöiset appelsiinituorejuusto ja voi sekaisin. Jatka vatkaamista ja lisää samalla tomusokeria 1 dl kerrallaan voi-tuorejuustoseokseen. Kun kaikki tomusokeri on lisätty purista joukkoon oranssi geeliväri.
  2. Levitä kuorrute täysin jäähtyneelle mokkapalalevylle. Leikkaa levy sopiviksi paloiksi.
  3. Jos haluat paloihin siistit reunat kasta veitsi kiehuvaan veteen, kuivaa se ja leikkaa aina kuumalla puhtaalla veitsellä.

Koristelu – Haamut

  1. Vatkaa valkuaiset sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi kuivassa, rasvattomassa kulhossa. Lisää sokeri ja vaniljasokeri vähän kerrallaan samalla vatkaten, kunnes sokeri liukenee vaahtoon. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää ja säilyttää muotonsa, kun siitä tekee teräviä piikkejä.
  2. Laita marenki pursotinpussiin ja käytä pyöreäkärkistä tyllaa tai leikkaa muovipussin kulmaan reikä. Pursota leivinpaperilla päällystetylle uunipellille haamuja ja laita niille sokerisilmät. (Voit pursottaa silmät myös sulatetulla suklaalla, kun marengit ovat jäähtyneet)
  3. Paista 80 asteisessa uunissa noin tunti. Anna jäähtyä ja irrota varovasti.

Koristelu – Lepakot

  1. Leikkaa napakasta pahvista lepakko. Pujota ompelulanka neulalla lepakon keskeltä sisään ja ulos ja jätä pitkät n. 10 cm langat kiinni lepakkoon. Nillä saat nostettua lepakon pois mokkapalan päältä, ilman että kuorrutteeseen jää jälkiä.
  2. Laita lepakko mokkapalalle ja siivilöi päälle runsaasti kaakaojauhetta. Nosta lepakko pois lankojen avulla. Pyyhi pahvi putaaksi ennen kuin käytät sen uudelleen seuraavalle mokkapalalle.