Pizza uunissa – pizzan lämmitys uunissa

Oletko pohtinut, miten onnistut pizzan paistamisessa parhaiten tavallisella kotiuunilla ja mieluiten siten, että pizzan pohja olisi herkullisen rapea? Pizzan lämmitys uunissa mahdollistaa onnistuneen pizzan! Kotitekoinen pizza paistetaan useimmiten uunissa. Muutamaa vinkkiä seuraamalla saat kotona paistetuista pizzoista entistä herkullisempia. Tärkeintä on, että uunin lämpötila saataisiin mahdollisimman korkeaksi. Lue vinkit pizzan uunissa paistamiseen.

Pizzan paistaminen uunissa

Ennen kuin pizza on valmis uuniin, on takana jo pizzapohjan valmistaminen, tomaattikastikkeen tekeminen tai valmiin pizzakastikkeen hankinta sekä parhaiden pizzatäytteiden valinta.

Pizzaa uunissa paistaessa lämpötila tulee saada mahdollisimman korkeaksi. Kotona uunin saa lämpenemään 250-300 asteeseen. Lämpötila laskee nopeasti luukun avauksen aikana, joten pizza ei saa samanlaista lämpöshokkia kuin ravintolassa. Ei kuitenkaan hätää, sillä paistat kotiuunissa herkulliset pizzat muutamaa vinkkiä seuraamalla.

Vinkit pizzan paistamiseen uunissa:

  1. Valmistele pizzataikina ajoissa, mielellään edellisenä päivänä.
  2. Lämmitä uuni mahdollisimman korkeaksi.
  3. Esilämmitä uuninpelti tai käytä pizzakiveä.
  4. Tee pizza leivinpaperin päälle paistovalmiiksi.
  5. Vetäise leivinpaperi kuuman pellin päälle tai aseta pizza pizzalapion avulla pizzakiven päälle. Huomioi, että leivinpaperia ei tule jättää kuuman pizzakiven ja pizzan väliin.
  6. Odota, että pizzan reunat muuttuvat kullanruskeiksi ja että juusto sulaa. Älä avaa uunin luukkua turhaan, jottei lämpötila pääse laskemaan
  7. Pizza on valmis nautittavaksi!

Kotikeittiön uunin erottaa ravintolatason uunista, tai aidosta pizzauunista muun muassa se, että sen lämpötila jää matalammaksi, kotiuuni myös lämpenee epätasaisemmin ja jäähtyy nopeammin.

Hyvä lämpötila ohutpohjaisen pizzan täyttämiseen on 250 astetta. Kannattaa myös tarkistaa, löytyykö omasta uunista erityinen pizza-asetus.

Apuna pizzan paistamisessa voit käyttää pizzakiveä, mutta myös etukäteen uunissa kuumennetut uuninpellit edesauttavat erinomaista lopputulosta.

Kauanko pizza on uunissa? Pizzan paistoaika riippuu uunista

Pizza on valmis siinä vaiheessa, kun sen reunat ovat muuttuneet kauniin kullanruskeiksi ja juusto on sulanut. Yleensä tämä vie noin 15 minuuttia, mutta pizzan paistoaika riippuu muun muassa uunin tehosta ja siitä, käytätkö uunin kiertoilmaominaisuutta.

Pizzakivi uunissa – miten hyödyntää pizzakiveä?

Pizzakiven käyttö tuo paistamiseen oman lisänsä. Pizzakiven idea on, että esilämmitetyn pizzakiven ansiosta pizza saa rapean pohjan. Myös täytteet kypsyvät pizzakiven ansiosta tasaisesti. Pizzakivi kannattaa laittaa uuniin hyvissä ajoin, jotta se ehtii lämmetä kunnolla.

Pizzan siirrät helpoiten pizzakiven päälle käyttämällä pizzalapiota. Joskus pizzan siirtäminen myös pizzalapion avulla voi tuntua vaikealta. Tällöin voit asettaa pizzakiven päälle pellin, jonka päällä paistat pizzan. Myös peltiä hyödyntämällä pizzakiven lämpö siirtyy tehokkaasti pizzaan.

Pizzakivestä saa hyvän avun pizzan uunissa paistamiseen, mutta myös tavallisella uuninpellillä pärjää. Lämmitä myös tavallinen uuninpelti etukäteen uunissa.

Kokeile pizzan grillaamista tai hanki pizzauuni

Itsetehty pizza maistuu niin arkena kuin viikonloppuisin. Jos pizzan paistaminen uunissa on jo sinulle tuttua, käy lukemassa vinkit pizzan paistamiseen grillissä sekä mitä etuja pizzauuni tuo pizzan paistamiseen.

Ilmoita kun tuotetta on taas saatavilla Tuote on tilapäisesti päässyt loppumaan varastostamme. Jättämällä meille sähköpostisi, ilmoitamme teille heti kun tuotetta on jälleen saatavilla.