Pizzakastike – herkullisen pizzakastikkeen salat

Valmistatko pizzaasi itse herkullisen tomaattikastikkeen, hankitko pizzakastikkeen valmiina kaupasta vai nautitko pizzan ilman kastiketta? Olipa tyylisi mikä vain, lue parhaat vinkit pizzakastikkeen valintaan ja valmistukseen.

Perinteisessä italialaisessa pizzassa on pizzapohja, sen päälle levitetty pizzakastike ja täytteet. Pizza tomaattikastikkeella onkin suurimmalle osalle meistä tutuin tapa nauttia pizza. Tomaattikastikkeen lisäksi pizzan voi tarjoilla myös ilman tomaattikastiketta, jolloin puhutaan pizza blancosta, valkoisesta pizzasta.

Mitä pizzan makuun tulee, on tomaattikastike tärkeässä roolissa. Valitse siis laadukas valmistomaattikastike tai tee herkullinen tomaattikastike itse.

Valmis tomaattikastike pizzaan – nopeaa ja maukasta

Kaikista nopeinta on käyttää valmista pizzakastiketta. Käyttövalmiit pizzakastikkeet voit helposti vain levittää pizzan päälle. Nopeus ei kuitenkaan tarkoita sitä, että kastikkeen mausta tulee tinkiä. Kun valitset laadukkaista raaka-aineista valmistetun pizzakastikkeen, voit olla varma, että pizzan maittavuus ei jää ainakaan pizzakastikkeesta kiinni.

Erinomaisen maun pizzaan taiot Sisilian auringon alla kasvaneista kirsikkatomaateista valmistetusta Hungry Chefin pizzakastikkeesta. Italian pizzat mieleen tuovan kastikkeen salaisuus löytyy pitkään keitetyistä, makeista kirsikkatomaateista. Käyttövalmiista pizzakastikkeesta riittää tomaattista kastiketta kahteen pizzaan.

Jos omat makunystyrät kaipaavat pizzaan tulisempaa makua, löytyy Hungry Chefiltä myös pizzakastikkeen tulisempi versio.

Valmis pizzakastike on nopea valinta, joka sopii myös aitoa italialaista pizzakokemusta etsivälle. Laadukkaista raaka-aineista valmistetut valmispizzakastikkeet ovat erinomainen valinta myös pizzahifistelijöille.

Lisäyksiä valmiiseen pizzan tomaattikastikkeeseen

Jos pizzakastikkeeseen on aikaa ja halua panostaa hiukan enemmän kuin valmiskastikkeen avaamisen verran, voi tomaattiseen valmispizzakastikkeeseen tehdä omia lisäyksiä.

Jos olet tulisten makujen ystävä, lisää valmiskastikkeeseen esimerkiksi chiliä mieltymyksiesi mukaan. Jos kotoa löytyy tuoreita yrttejä, kuten basilikaa, voit käyttää sitä pizzakastikkeen maustamiseen.

Valmiiseen pizzakastikkeeseen voit myös lisätä suolaa ja pippuria, jos valmisversiossa ei ole niitä riittävästi sinun makuusi.

Tee tomaattikastike pizzaan itse

Pizzakastikkeen voi toki tehdä myös alusta alkaen itse.

Pizzakastikkeen valmistajat jakautuvat kahteen leiriin: niihin, joille paras pizzakastike syntyy pitkästä haudutusajasta ja niihin, joiden mukaan aitoa italialaista pizzakastiketta ei kuulu keittää kauaa. Asia jakaa myös italialaiset ja osa italialaisista pitää parhaana pizzakastikkeena sellaista, joka on tuoreen makuinen siinä vaiheessa kun se paistetaan.

Pizzakastike syntyy laadukkaista raaka-aineista

Perinteisimmät italialaiset pizzakastikkeet valmistuvat vain muutamaa laadukasta raaka-ainetta käyttäen.

Valitse kastikkeen pohjaksi laadukas tomaattikastike ja lisää joukkoon oliiviöljyä, suolaa, basilikaa ja valkosipulia oman maun mukaan. Hyvä ja onnistunut pizzakastike on sellainen, joka antaa pizzatäytteille mahdollisuuden nousta esiin.

Valkoinen pizza – pizza bianco

Pizza ilman tomaattikastiketta? Kyllä!

Tomaattisen pizzakastikkeen sijaan voit levittää pohjan päälle esimerkiksi ranskankermaa tai smetanaa. Toiset eivät käytä valkoisen pizzan valmistuksessa mitään pizzakastikkeen korviketta ja esimerkiksi Roomassa valkoinen pizza tarjoillaan sivelemällä pohjan päälle oliiviöljyä, ripottelemalla merisuolaa ja viimeistelemässä tuoreella rosmariinilla.

Ilman tomaattikastiketta paistettavan pizzaan päälle laitetaan usein runsas juustotäyte.

Panosta valkoista pizzaa tehdessä täydelliseen napolilaiseen pizzapohjaan, täytteisiin ja laadukkaaseen oliiviöljyyn.

Tekeekö mieli kokeilla valkoisen pizzan valmistusta? Tutustu herkulliseen Hungry Chefin Pizza Biancon ohjeeseen.

Mikä öljy pizzaan?

Oletko ajatellut, että myös sillä, millaista öljyä pizzassa käytät, on merkitystä?

Pohjan pizzajauhojen, pizzakastikkeen ja täytteiden valinnan lisäksi kannattaa pysähtyä miettimään myös sitä, millainen öljy pizzaan kannattaa valita.

Öljyä voi käyttää niin pizzataikinassa kuin pizzakastikkeessa, minkä lisäksi öljyä voi lisätä myös tuoreen pizzan päälle. Laadukas neitsytöljy, kuten Espanjasta tuleva Borges tuo täydellisen lisämausteen pizzaan tuoreen pizzan päälle lisättynä.

Öljyjä on lukematon eri määrä, erilaisilla ominaisuuksilla. Oikeanlaisen öljyn valintaan vaikuttaa esimerkiksi se, onko öljy tarkoitus kuumentaa. Tutustu erilaisiin oliiviöljyihin ja siihen, mikä oliiviöljyistä sopii mihinkin tilanteeseen.

Pääperiaatteena voidaan pitää, että paistamiseen sopivin valinta on Classic-oliiviöljy, Extra-virgin-oliiviöljy sopii salaatteihin ja mieto oliiviöljy on parhaimmillaan leivonnassa käytettynä.

Pizzapohja, pizzakastike, pizzatäytteet – valmis nautittavaksi

Jokaiseen suuhun sopiva pizza syntyy täydellisestä pizzapohjasta, maittavasta pizzakastikkeesta ja laadukkaista täytteistä.

Tutustu pizzan valmistamisen prosessiin, aina pizzataikinan valmistuksesta paistamiseen.

Ilmoita kun tuotetta on taas saatavilla Tuote on tilapäisesti päässyt loppumaan varastostamme. Jättämällä meille sähköpostisi, ilmoitamme teille heti kun tuotetta on jälleen saatavilla.