Paras pizza syntyy rakkaudella – näin onnistut pizzan valmistuksessa

Miten valmistaa täydellinen itse tehty pizza? Mistä löytää paras pizzaohje? Miten valmistaa aito italialainen pizzapohja? Mikä on paras pizzakastike? Millaisia täytteitä laittaa pizzaan? Valmistaako pizza uunissa, grillissä vai pizzauunissa?

Pizza on täydellinen ruoka moneen hetkeen, niin arkeen kuin juhlaankin. Italiasta lähtöisin oleva pizza on hurmannut ihmiset ympäri maailman ja pizza on tuttu näky myös suomalaisten ruokapöydässä – pizza onkin yksi maailman suosituimmista ja tunnetuimmista ruoista.

Pizzaa voi tehdä monella eri tapaa, mutta eri vaiheista huolimatta pizzan tekeminen on yksinkertaista – ja tarvittaessa nopeaa. Paras pizza valmistetaan rakkaudella.

Täydellinen pizza syntyy hyvistä raaka-aineista: pizzan valmistukseen sopivista jauhoista, hyvästä kastikkeesta, rakkaudella valituista täytteistä ja onnistuneesta pizzan paistamisesta. 

Jatka lukemista ja tutustu itse tehdyn pizzan valmistuksen saloihin!

Valmista täydellinen pizzapohja

Onnistuneen pizzan perusta on pizzataikina ja onnistunut pizzapohja. Pizzataikinan valmistamiseen liittyviä ohjeita on netti pullollaan, mutta tärkeimmät askeleet pizzapohjan valmistuksessa ovat:

  1. pizzajauhot
  2. pizzataikinan työstäminen
  3. pizzataikinan valmistus riittävän ajoissa

Lue lisää siitä, miten valmistat täydellisen pizzataikinan. Löydät vastaukset muun muassa siihen, mitkä jauhot ovat parhaat pizzan valmistukseen, voiko pizzataikinan valmistaa kuivahiivalla, kannattaako taikina valmistaa jo edellisenä päivänä ja kauanko taikinaa tulee vaivata. Löydät parhaat vinkit myös siihen, miten pizzapohja kannattaa levittää.

Pizzakastike – tomaattikastike pizzaan 

Pizzakastike on yksi pizzan tärkeimmistä raaka-aineista. Voit ostaa pizzakastikkeen valmiina ja käyttää sellaisenaan tai tehdä omia lisäyksiä valmiskastikkeeseen. Tomaattisen pizzakastikkeen voi myös valmistaa kokonaan itse.

Pizzakastikkeen valintaan voi päätyä esimerkiksi sen perusteella, kauanko aikaa on käytettävissä. Kun aikaa pizzakastikkeen valmistamiseen ei ole, suosittelemme valitsemaan esimerkiksi käyttövalmiin Hungry Chefin pizzakastikkeen

Perinteisesti pizzapohjan päälle on levitetty tomaattinen kastike, mutta pizzan voi valmistaa myös ilman pizzakastiketta. Tällöin kyseessä on valkoinen pizza, eli italialaisittain pizza bianco. Nappaa talteen helppo ohje pizza biancon valmistamiseen!

Myös öljyn valintaan kannattaa kiinnittää huomiota, sillä eri öljyt kestävät eri tavalla lämpöä

Lue lisää pizzakastikkeen valitsemisesta ja valmistamisesta. 

Parhaat pizzatäytteet 

Monelle tärkeintä pizzassa ovat pizzatäytteet. Täydellisen pizzan täytteet ovat jokaisella erilaiset, mutta paria ohjetta seuraamalla et voi epäonnistua täytteiden valinnassa.

Suomalaiset rakastavat runsaita pizzoja ja monen itsetehtyä pizzaa koristaakin iso kasa monipuolisia täytteitä. Runsaissa pizzatäytteissä ei ole mitään vikaa, mutta suosittelemme kokeilemaan myös karsitumpaa täytemäärää. 

Pizzan kotimaassa Italiassa, pizzojen päällä suositaan usein vain muutamaa eri täytettä. Laadukkaasta juustosta ja parista eri täytteestä syntyy erinomainen pizza. Kokeile rohkeasti pizzan valmistamista myös pienemmällä täytemäärällä.

Pellillinen pizzaa vai pikkupizzoja?

Pizzan etu on, että sitä on helppo varioida erilaisiin tilanteisiin ja eri ihmismäärille – pikkupizzat juhliin tai pellillinen pizzaa perheen illalliselle.

Pikkupizzat valmistuvat nopeasti, ja jokainen voi helposti valmistaa pizzan mieluisilla täytteillä. Pikkupizzojen täyttö on mukavaa ohjelmaa myös illanistujaisiin tai rentoihin juhliin. 

Pellillinen pizzaa taas syntyy käden käänteessä ja sillä ruokkii helposti isommankin joukon.

Lue lisävinkkejä ja reseptejä pikkupizzojen valmistukseen ja täytteiden valintaan. (Tämän voi lisätä siinä vaiheessa, kun alateksti on valmis, jolloin tästä voi linkittää suoraan tekstiin)

Pizzan paistaminen – pizza grillissä, uunissa vai pizzauunissa? 

Italiassa napolilaisia pizzoja on perinteisesti paistettu puilla lämpenevässä uunissa, jonka lämpötila nousee 450–500 °C:seen. Suomalaisissa kodeissa pizzat on useimmiten paistettu keittiön uunissa.

Viime vuosina suomalaiset ovat kuitenkin innostuneet hyödyntämään pizzakiviä, paistamaan pizzan grillissä tai erityisesti pizzan paistamiseen suunnitelluissa pizzauuneissa. Miten pizzan paistaminen onnistuu parhaiten kotioloissa?

Pizzan valmistus uunissa onnistuu suurimmassa osassa suomalaisia kotitalouksia. Kesäisin grillit kuumenevat kotien pihoilla ja terasseilla, ja pizzan paistaminen onnistuukin näppärästi myös tavallisella grillillä

Viimeisimpänä suomalaisten keittiöihin ovat löytäneet myös pizzauunit. Nopeasti yleistyneitä pizzauuneja on hankittu useisiin kotitalouksiin. Pizzauunilla pizzaa paistaessa voidaankin päästä entistä lähemmäs aitoja, napolilaisia pizzoja. 

Pizza on myös loistava retkieväs! Retkellä pizzapohjan valmistuksessa voi vähän oikaista ja tehdä pizzan esimerkiksi tortillan päälle. Retkiolosuhteissa myös perinteisen pizzataikinan valmistus ja pizzan paistaminen onnistuu, tarvittaessa niin nuotiolla kuin retkikeittimelläkin.

Pizza sopii joka hetkeen

Pizza on erinomainen arkiruoka, viikonloppuruoka kuin myös juhlaruoka. 

Monipuolinen pizza mahdollistaa upeita makuja ja elämyksiä. Italialaiset ovat onnistuneet valloittamaan maailman pizzalla!

Kolottaako pizzahammasta? Tutustu parhaisiin pizzaresepteihin

Ilmoita kun tuotetta on taas saatavilla Tuote on tilapäisesti päässyt loppumaan varastostamme. Jättämällä meille sähköpostisi, ilmoitamme teille heti kun tuotetta on jälleen saatavilla.