Kana-BBQ-pizza

Barbeque -kastiketta, kanaa ja ananasta. Koska ananas todellakin kuuluu pizzaan! Siis jos siitä tykkää. Mikäli ei tykkää, niin jättää sen suosiolla pois. Niin helppoa se on! Mutta Chef suosittelee kokeilemaan tätä makean ja suolaisen suloista yhdistelmää sellaisenaan!

Haastava 6 annosta

Valmistusaineet

Pizzapohja:

Täytteet:

Valmistusohje

Aloita pizzataikinan teolla 3 päivää ennen pizzanpaistoa.

  1. Kaada kulhoon puolet vedestä ja sekoita siihen hiiva.
  2. Lisää kolmannes jauhoista, sekoita velliksi ja anna muhia 20min.
  3. Lisää pikkuhiljaa jauhoja sekä loppu vesi.
  4. Lisää suola ja lopuksi öljy ja vaivaa taikinaa noin 10 min.
  5. Laita taikina kevyesti öljyttyyn kulhoon, kelmu ympäri ja anna kohota pöydällä yön yli.
  6. Siirrä aamulla kylmään kahdeksi vuorokaudeksi.
  7. Kun alat paistamaan pizzoja, nosta taikina kylmästä 4 h aikaisemmin, jaa taikina kuudeksi saman kokoiseksi palaksi ja pyöritä ne palloiksi.
  8. Laita pallot öljyttyyn astiaan kohoamaan ja kelmu päälle ettei taikinaan muodostu kuorta.

Taikinan kohotessa valmistele täytteet:

  1. Laita kanat kulhoon ja lisää 4 rkl mieleistäsi bbq -kastiketta ja mausta suolalla. Laita jääkaappiin maustumaan.
  2. Valuta ananas, pilko mozzarella ja laita siivilään valumaan.
  3. Leikkaa kuoritusta sipulista kiekkoja ja chilistä ohuita siivuja.
  4. Revi mozzarella palasiksi ja laita siivilään valumaan.

Kuumenna pizzakivi noin 400 asteeseen.

  1. Nosta kohonnut pizzataikinapallo hyvin jauhotetulle pöydälle ja muovaa mieleiseksi.
  2. Levitä pizzakastike pohjan päälle, lisää juustoraaste.
  3. Levitä pizzan päälle bbq-kana, chili & punasipulisiivuja ja mozzarellan paloja
  4. Paista pizza kypsäksi pizzauunissa noin 2-3 min.
  5. Lisää kypsän pizzan päälle ananaspaloja sekä tuoretta korianteria.